2024-04-16 17:35

Dispare din catalogul clasei. Schimbare anunțată de Ministerul Educației

 |  21:51
Dispare din catalogul clasei. Schimbare anunțată de Ministerul Educației

Inspectoratele școlare și directorii de școli le vor solicita învățătorilor și diriginților să nu mai ceară reprezentanților legali ai elevilor informaţii referitoare la locul de muncă şi ocupaţie, conform unei informări a Ministerul Educației. Decizia vine în contextul asigurării echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei.

Astfel, „începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor.

Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr 180 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE, în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute”, se arată în documentul citat pe edupedu.ro.

Precizarea vine în condițiile în care cataloagele școlare conțin o filă în care profesorii erau nevoiți să completeze, pe lângă datele de contact ale părinților, și profesia și ocupația acestora.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE