2024-04-19 13:28

DECIZII de ultimă oră la Ministerul Educației. Monica Anisie: ”Diriginții, învățătorii să comunice cu părinții”

 |  19:25
DECIZII de ultimă oră la Ministerul Educației. Monica Anisie: ”Diriginții, învățătorii să comunice cu părinții”

101 școli vor aplica scenariul roșu la începerea anului școlar, în timp ce 6.116 unități de învățământ vor aplica scenariul verde, iar 2.711 scenariul galben, a anunțat joi după-seară ministrul Educației, Monica Anisie, la finalul discuțiilor cu reprezentanții elevilor și părinților. La ora declarațiilor nu erau cunoscute datele pentru București și alte 11 județe.

Ministrul Educației a precizat că așteaptă, încă, centralizarea datelor din București, dar și județele Bihor, de la Brăila, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Teleorman.

La întâlnirea de la Ministerul Educației a participat și vicepremierul Raluca Turcan, reprezentanți ai părinților și ai elevilor.

Ministrul Educației, Monica Anisie a explicat că recomandarea ministerului este ca școlile să nu organizeze festivități de deschidere, iar învățătorii și diriginții să discute cu părinții în aceste zile despre condițiile în care se vor desfășura cursurile începând cu data de 14 septembrie. Ministrul a mai precizat că, joi, este așteptată decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență privind scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ din Capitală.

”Am recomandat inspectorilor școlari generali în discuțiile pe care le au cu directorii unităților de învățământ să nu organizeze aceste festivități de început de an, iar dacă acolo unde avem copii care vin pentru prima dată în spațiul unității de învățământ, se dorește să existe în curtea școlii un eveniment prin care sunt primiți elevii, acest lucru să se realizeze cu măsuri sporite de siguranță, în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi.

Aș recomanda tuturor să facă acest lucru: în toată această perioadă, până luni când vom începe școala, diriginții, învățătorii să comunice cu părinții, să le spună exact ce au de făcut. Înțeleg și părinții că este o situație grea, nu ne-am mai confruntat până acum cu așa ceva, și trebuie să le spunem clar pentru ca în felul acesta în ziua de luni să începem cu bine”, a spus Monica Anisie, la Realitatea Plus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10

In legatura cu acest articol...

REZULTATE LOTO 10 septembrie. Numerele norocoase la 6/49, 5/40, NOROC, SUPERNOROC, JOKER, NOROCPLUS

Bucureștiul și alte 11 județe se află lista “zonelor de risc” actualizată de Germania

FOCAR de infecție într-un bloc din Capitală. Povestea profesoarei care își terorizează vecinii

NORME. Preșcolarii nu vor purta MĂȘTI, părinții nu vor avea acces în GRĂDINIȚE

REGULI noi în spitale pentru pacienții infectați cu COVID-19

CORONAVIRUS: 1.380 de cazuri noi; numărul total de îmbolnăviri urcă la 99.684




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE