2020-12-05 04:25

Decizie în educație: Sunt eliminate taxele de echivalare a diplomelor obținute în străinătate

 |  23:45
Decizie în educație: Sunt eliminate taxele de echivalare a diplomelor obținute în străinătate

La iniţiativa liderului TNL, deputatul Mara Mareş – care a depus un proiect legislativ în acest sens, care însă așteaptă în Parlament – ministrul Educației, Monica Anisie, a emis un ordin de ministru prin care a decis ELIMINAREA taxelor de recunoaştere şi echivalare a diplomelor obţinute în străinătate, potrivit stiripesurse.ro.

„Ieri am avut o vizită de lucru la Ministerul Educației, unde am supus atenției dnei. ministru Monica Anisie două măsuri pe care le-am promovat constant pe durata mandatului meu, și pe care majoritatea toxică din Parlament le-a respins constant și chiar mișelește.

Din cauza majorității parlamentare a PSD, proiectele mele, deși aflate exclusiv în avantajul tinerilor români, nu au fost implementate, dar am găsit tot sprijinul și deschiderea în actualul ministru al Educației, totul în timp record!

Azi, doamna ministru Anisie a emis un ordin de ministru prin care a decis ELIMINAREA taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate!

Trebuie să recunosc că acesta este proiectul meu de suflet și am luptat pentru îndeplinirea acestuia deoarece are o semnificație puternică pentru toți cei care, după ce obțin diplome în străinătate, revin în țară și li se percep bani pentru echivalarea dipomelor.

După ce că suntem în plin exod al creierelor, în loc să-i primească cu brațele deschise pe acești tineri, statul îi jignește și îi umilește cu taxe inutile și aberante.

Studenții romani din străinătate care se întorc acasă trebuie încurajati și primiti cu brațele deschise, nu taxați la propriu și la figurat! Dna. Ministru Anisie ne arată din nou că „reușește să ajute elevii chiar dacă nu mai este la catedră”.

Pentru prima dată în viață, un ministru al Educației a ascultat activ ceea ce am avut de spus, și a ales să fie de partea bună a lucrurilor – de partea noastră, a tinerilor, a celor care căutăm o perspectivă serioasă în România.

Vă mulțumesc, dna. Anisie, în numele Generației Altfel, pentru ca sunteți Un Altfel de Ministru!”, a scris Mara Mareș pe contul său de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE