2024-04-16 12:35

Decizie de ultimă oră privind funcționarea ȘCOLILOR și testele de salivă. Anunțul ministrului Educației

 |  18:36
Decizie de ultimă oră privind funcționarea ȘCOLILOR și testele de salivă. Anunțul ministrului Educației

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară că testele de salivă vor fi administrate în școală doar dacă instituția va decide că este de acord și are infrastructura necesară să facă acest lucru. Ministrul a mai spus că școlile au nevoie de acordul părinților pentru a face acest lucru.

Dacă testul de salivă iese pozitiv și elevul face un test PCR care iese negativ atunci acesta poate continua cursurile fizic. În cazul în care elevul nu face test PCR sau acesta iese pozitiv, elevul rămâne acasă 14 zile.

”La decizia școlii, testele vor putea fi administrate acasă, de părinți, sau în școală. Când există dorința profesorilor pentru a fi administrare în școală trebuie acordul părinților.

Școala va decide dacă dorește și are condiții pentru testare în școală. Dacă nu, la domiciliu sub supravegherea părinților sau reprezentanților legali. Rezultatul poate fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învățătorului sau directorului” a declarat ministrul.

Cîmpeanu a mai anunțat că toate școlile din județele unde rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la o mie de locuitori vor fi decuplate de la raportarea la numărul de cadre didactice vaccinate.

”Sunt 18 județe care în ansamblul lor au rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul țării rata e sub 3 la mie. De luni toți copiii vor merge la școală fără a ne mai raporta la incidența pe școală.

Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ” a mai anunțat ministrul Educației.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-18

In legatura cu acest articol...

CULISELE negocierilor dintre PSD și PNL. Cine va fi primul premier și cât va sta în funcție




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE