2024-04-25 08:13

Cum se vor desfășura Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2024. Anunțul ministrului Educației

 |  16:01
Cum se vor desfășura Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2024. Anunțul ministrului Educației

Examenele naţionale rămân neschimbate în 2024. Ministrul Educației a anunțat că nicio formulă nouă de evaluare nu se va aplica din anul următor adoptării legilor educaţiei.

"Formulele reformate vor fi aplicate numai începând cu generaţia care va intra în nivelul respectiv, adică pentru examenul de admitere la liceu, cei care intră în clasa a V-a în anul următor adoptări legii, deci peste patru ani.

În cazul Bacalaureatului în formulă nouă, el va fi aplicat doar pentru cei care intră în clasa a IX-a şi urmează programele şi planurile cadru revizuite la liceu. Acolo ne putem muta chiar la cinci ani de la momentul adoptări legii încolo.

Nu este o situaţie iminentă şi acest lucru este unul dintre lucrurile pe care le-am spus încă de la începutul mandatului meu. Nu-mi doresc să afectăm în niciun fel predictibilitatea şi să facem schimbări de azi pe mâine pentru copii sau care să afecteze familiile lor. (...) Formula de examen de Bacalaureat a fost discutată şi agreată la nivel tehnic, urmează, sigur, discuţia din coaliţie", a spus Ligia Deca după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Cât privește adoptarea legilor educației, ministrul Ligia Deca a declarat că doreşte ca, după întâlnirea din coaliţie din această săptămână, să poată să facă public un calendar cu toate etapele care urmează. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20

In legatura cu acest articol...

Biserici luate cu asalt de către bandele de hoți

Care a fost cea mai difuzată PIESĂ la radiourile din România anul trecut

Aproape 1.000 de persoane cu COVID sunt internate în spitale. Câte CAZURI și DECESE s-au înregistrat în ultima săptămână

Cine vrea bifa albastră pe FACEBOOK şi INSTAGRAM trebuie să scoată lunar bani din buzunar

O facultate de TOP își modifică examenul de ADMITERE

Care sunt cele mai bune alimente pentru mic dejun?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE