2021-12-03 18:17

Copiii ar putea merge la școală acolo unde incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie

 |  14:07
Copiii ar putea merge la școală acolo unde incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine cu propunerea ca în localităţile în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic şi copiii să poată urma cursurile în format fizic.

“În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de când ar putea intra în vigoare această propunere, ministrul Educaţiei a răspuns:“Dacă sunt responsabil, nu pot să vă dau niciun orizont de timp pentru că această decizie nu ţine doar de propunerea Ministerului Educaţiei. Această decizie va trebui să fie analizată de către Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-12

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 4.255 de cazuri noi noi. 1.870 de pacienți sunt internați în stare gravă la ATI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE