2024-04-19 17:17

Conferința aniversară a liceenilor de la Bucharest Model NATO se va desfășura, în perioada 15-17 mai, la sediul central NATO din Bruxelles

 |  18:22
Conferința aniversară a liceenilor de la Bucharest Model NATO se va desfășura, în perioada 15-17 mai, la sediul central NATO din Bruxelles

Liceenii entuziaști, participanți la proiectul dedicat lor, Bucharest Model NATO, anunță că în cea de-a doua jumătate a acestei luni, la Bruxelles, la sediul central al NATO, va avea loc a X-a conferință aniversară dedicată acestui minunat și îndrăzneț proiect.

„Pentru cei care cred în vise și își urmează calea indiferent de dificultăți, de obstacole sau de ceea ce spun ceilalți. Pentru cei care aud zilnic că nu sunt capabili să își atingă obiectivele, deoarece acestea sunt prea mari, iar ei prea mici. Pentru cei ale căror culori nu se încadrează în lumea aceasta gri, continuați să mergeți înainte pe drumul vostru, nu îi ascultați. Urmați-vă calea și faceți miracolul să se întâmple! Aidoma am făcut și noi. Acum multă vreme, când am pornit proiectul Bucharest Model NATO, nu puteam decât să visăm la ziua în care vom putea spune mândri că reușim să încoronăm a X-a ediție într-un mod unic.

BMNATO constituie o idee îndrăzneață, un proiect ambițios la care nu am renunțat, deși în fiecare an am luat-o de la capăt cu altă echipă de organizare, în altă locație, sub alte auspicii și cu alți invitați. Au trecut 9 ani în care am visat mereu, iar ceea ce părea atunci o îndrăzneală se dovedește a fi azi cea mai frumoasă realitate.

Miracolul BMNATO a strâns de-a lungul timpului peste 1.500 de participanți, 9 echipe de organizare și invitați de marcă, precum Excelența Sa Domnul Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, Excelența Sa Domnul Emil Constantinescu, fost Președinte al României, Excelența Sa Domnul Shane Dixon, Adjunctul Interimar al Șefului Misiunii Ambasadei SUA, Excelența Sa Domnul Ludovic Orban, fost Prim-Ministru al României, Doamna Raluca Turcan, fost Ministru al Muncii, Domnul James Joye Townsend, Președintele ATA (Atlantic Treaty Association), Domnul Alex Șerban, Vicepreședinte ATA, Doamna Juxhina Sotiti Gjoni, Președinte YATA International, Domnul Sebastian Burduja, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Domnul Jose Maria Lopez-Navarro, Oficial NATO, Domnul General Maior Prof. Univ Dr. Adriean Pârlog, și mulți alții.

BMNATO a clădit, de fapt, cea mai puternică comunitate de tineri implicați într-un proiect de o seriozitate și de o asumare aparte, o adevărată familie cu care ne mândrim.

Este o onoare pentru noi să vă anunțăm că am reușit să ducem ediția a X-a aniversară a conferinței noastre, unică în lume, la sediul NATO din Bruxelles.

La jumătatea lunii mai vom fi prezenți la sediul NATO alături de oficiali ai organizației, și vom trăi live emoția și bucuria pentru cele 9 ediții anterioare, care au făcut ca visul nostru să prindă aripi.

BMNATO este o inițiativă a Doamnei Profesor Daniela Bordei care, împreună cu un grup de liceeni, a reușit să creeze singura simulare NATO dedicată tinerilor din lume. Începând cu anul acesta, BMNATO se află sub tutela Youni.

Acum este mai important ca oricând să înțelegem rolul organizației NATO în contextul politico-militar mondial și să pregătim tineretul pentru o înțelegere completă și complexă a viitorului.

Mulțumim NATO pentru sprijin, încredere și pentru inspirația care a făcut ca visul nostru să nu se oprească până a devenit realitatea zilei de azi!", spun liceenii de la BMNATO, în încheierea comunicatului de presă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-06

Mai multe imagini:
Conferința aniversară a liceenilor de la Bucharest Model NATO se va desfășura, în perioada 15-17 mai, la sediul central NATO din Bruxelles
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE