2024-04-24 05:10

Cîmpeanu: “Școala începe cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare”

 |  16:02
Cîmpeanu: “Școala începe cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu merge pe idea deschiderii anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi.

"Atât cât am în limitele de competenţă (...) pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie. (...) În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Întrebat dacă se poate pune problema testării obligatorii a profesorilor, ministrul a răspuns: "Deşi susţin în modul cel mai hotărât importanţa şi avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativităţii”.

În ceea ce priveşte testarea pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, Sorin Cîmpeanu a arătat că susţine "importanţa testării cel puţin în cazurile în care apar simptome", spunând că testarea este "o datorie a statului, nu a angajatului care prezintă simptome".

 

Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE