2024-04-19 03:59

Ce soluții se propun pentru TESTAREA și vaccinarea profesorilor

 |  23:15
Ce soluții se propun pentru TESTAREA și vaccinarea profesorilor

Profesorii sunt a doua cea mai vaccinată categorie profesională, după medici, a precizat ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a propus și soluții pentru testarea cadrelor didactice.

„Din perspectiva numărului de persoane vaccinate, este categoria socio-profesională cu cel mai mare număr de persoane vaccinate. Cel mai mare număr, procentual este depășit doar de personalul din Sănătate”, a explicat el.

Totodată, ministrul Educației a ținut să reafirme că nu susține impunerea vaccinării obligatorii în cazul personalului didactic.

„Nu sunt pentru introducerea obligației de vaccinare în școli, dar sunt pentru susținerea prin toate metodele a necesității și importanței vaccinării, în așa fel încât să rămână cât mai puțini din cei nehotărâți”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu pentru B1 TV.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat în ce condiții ar putea fi obligați profesorii să se testeze periodic pentru COVID-19 și mai ales cine ar urma să plătească dacă s-ar impune o astfel de măsură.

„Atâta vreme cât vorbim, în momentul actual, de testarea celor cu simptome, dacă prezintă simptome, că e angajat în învățământ sau nu, are dreptul la testare din resursele DSP.

Dacă vom vorbi de altceva, sigur că vom putea să analizăm și aceste lucruri. Sunt, de exemplu, universitățile, pentru introducerea oricăror mijloace eficiente de stimulare a accelerării procesului de vaccinare”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-04

In legatura cu acest articol...

Guvernul pregătește RECTIFICAREA bugetară. Cine pierde, cine câștigă

Cum se va face vaccinarea elevilor în ȘCOLI. Anunțul ministrului Educației

Elevii nu scapă de măști în timpul cursurilor în noul an școlar




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE