2021-03-04 16:50

Ce se va întâmpla cu ELEVII care au simptome de COVID. Cum se face TESTAREA

 |  18:02
Ce se va întâmpla cu ELEVII care au simptome de COVID. Cum se face TESTAREA

În cazul în care școlile se vor redeschide pe 8 februarie, elevii simptomatici vor fi verificaţi cu teste rapide privind infecţia cu SARS-CoV-2, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan.

"Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceştia vor ajunge totuşi la şcoală. Drept pentru care profit de această ocazie pentru a face un apel părinţilor atunci când se va începe şcoala să le facă, în primul rând, copiilor un triaj epidemiologic acasă, să nu lase copilul cu simptomatologie respiratorie să meargă la şcoală. Dacă, totuşi, un astfel de copil va merge la şcoală şi va trece şi de triajul epidemiologic care se face la intrarea în şcoală şi el dezvoltă simptome pe parcursul zilei, atunci copilul respectiv va fi testat cu un test antigen rapid, urmând să discutăm şi cu părinţii, cu reprezentanţii părinţilor pentru a le explica de fapt interesul comun în a avea o amprentă corectă a ceea ce se întâmplă în şcoală, astfel încât să putem face testul copilului să vedem dacă acesta este pozitiv sau nu", a afirmat Moldovan.

Ea a precizat că vor fi anunţaţi părinţii, medicul de familie, iar în cazul în care testul copilului este pozitiv se va anunţa şi Direcţia de sănătate publică. "Vor fi testaţi în principiu toţi copiii care au simptome, pentru că în cazul acestora nu este neapărat un risc din punct de vedere al evoluţiei bolii. (...) Este important să ştim impactul şi nivelul de infectare al copiilor mai ales în ceea ce priveşte colectivitatea din care ei vin de acasă, pentru că au părinţi, au bunici care îi îngrijesc şi atunci interesul va fi să îi testăm să ştim ce se întâmplă ca să putem lua măsurile corecte", a mai explicat secretarul de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE