2022-05-24 06:28

Câți elevi sunt INFECTAȚI cu coronavirus în toată țara. Mii de teste și măști ajung în școli

 |  17:29
Câți elevi sunt INFECTAȚI cu coronavirus în toată țara. Mii de teste și măști ajung în școli

26.974 de elevi şi preşcolari - reprezentând 0,93% din total - sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar 108 unităţi de învăţământ funcţionează în sistem online, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei. Potrivit ultimului raport DSP, în București sunt 4994 elevi infectați în ultimele 10 zile. De asemenea, în rândul personalului didactic se află 674 de cazuri, raportate tot în ultimele 10 zile.

Din cauza exploziei numărului de cazuri în țară, situație care afectează și efectivele de elevi, precum și angajații din școli, Sorin Cîmpeanu anunță trimiterea unei cantități de aproape 6 milioane de teste în unitățile de învățământ. Ele se adaugă măștilor de protecție, dar și celor aproape 13 milioane de teste trimise în ultimele două săptămâni.

“Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare.

5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul aceste săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane teste.

La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022.

Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil.”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt infectate cu noul coronavirus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE