2024-04-24 10:08

Câți elevi riscă să PIARDĂ anul școlar. Ce soluții se propun

 |  18:08
Câți elevi riscă să PIARDĂ anul școlar. Ce soluții se propun

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că, potrivit estimărilor din acest moment, 65.000 de elevi riscă să repete anul școlar din cauză că nu au avut acces la echipamente IT necesare pentru desfășurarea orelor online. În același timp, oficialul guvernamental a precizat că programul de acțiuni remediale, care are ca scop recuperarea pierderilor generate de cursurile online se va putea desfășura doar în localitățile în care rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Întrebat, în conferința de presă de marți, câți elevi ar putea repeta anul școlar din cauza situației generate de pandemie, ministrul Educației a răspuns: ”În raportările din sistemul informatic integrat al învățământului din România avem un număr de 65.000 de elevi, estimat ca aflați în situația de risc de repetare din cauza accesului dificil la tehnologie, din cauza accesului dificil la echipamente IT”.

”Un lucru pe care suntem nevoiți să-l acceptăm din motive de protecție sanitară, din păcate, programul național de acțiuni remediale va fi posibil doar până la pragul de 6 la mie. Acestea sunt discuțiile din acest moment”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Pe 18 martie, ministrul Educației anunța că peste 140.000 de elevi din ciclul primar și gimnazial s-au înscris în proramul de ore remediale.

"Este absurd să încerci să recuperezi ceva pierdut din cauza predării online, din cauza accesului deficitar să recuperezi tot prin predare online”, spunea atunci Sorin Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE