2024-04-20 01:28

Câte cadre didactice și personal nedidactic vor să se VACCINEZE

 |  23:19
Câte cadre didactice și personal nedidactic vor să se VACCINEZE

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seara, la Antena 3, că 340.000 de persoane din sistemul de învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare împotriva COVID-19, cu 10 zile înainte de termenul dat de ministru.

„Vreau să vă spun că aseară aveam (...) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităților de învățământ, școlilor și instituțiilor de învățământ superior ca până în data de 15 ianuarie, ora 16:00, să existe o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

Ministrul nu a precizat, totuși, câte dintre aceste persoane din sistemul de educație sunt profesori. Potrivit ultimelor date INS, există aproximativ 215.000 de cadre didactice în preuniversitar şi 23.000, în învăţământul superior.

Cîmpeanu a reiterat că își dorește reluarea cursurilor față în față.

„Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică - ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipocriți, că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, a revelionului. Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-05

In legatura cu acest articol...

RECORD de număr de vaccinări în ultimele 24 de ore

Ministrul Educației: ”Ne dorim să DESCHIDEM școlile. Învățământul simultan e o nenorocire”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE