2024-04-25 14:11

Cât va câștiga un profesor, după MĂRIREA SALARIILOR

 |  19:01
Cât va câștiga un profesor, după MĂRIREA SALARIILOR

Profesorii sunt în continuare nemulțumiți de majorarea salarială pe care Guvernul României a oferit-o prin Ordonanță de Urgență. 585 de lei în plus la salariu şi pumnul în gură! Aşa văd profesorii majorarea stabilită de Guvern.

Ministrul Educaţiei dă însă asigurări că majorările nu se opresc aici şi le cere dascălilor să reia cursurile. Şi părinţii îşi pierd răbdarea şi solicită ca elevii să nu fie folosiţi ca monedă de negociere. Dacă greva generală nu va înceta până la finalul săptămânii viitoare, examenele naţionale se vor decala, iar anul şcolar se va prelungi. 

Toate salariile cadrelor didactice şi nedidactice vor creşte, iar ordonanța prin care vor fi majorate lefurile este constituțională. Sunt asigurările date de ministrul Educaţiei, după ce profesorii s-au arătat în continuare nemulţumiţi.

"Debutanţii primesc cea mai mare creştere procentuală. Ei se apropie de 25% ca procent. Celelalte creşteri sunt intre 18 si 25%, dacă adunăm și sporurile, trecem si de acest procent", a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

Concret, salariu brut al unui debutant se va majora până la 5.098 de lei. Ceea ce înseamnă că va primi în plus câte 585 de lei lunar. Cu tot cu sporuri, un profesor aflat la începutul carierei va câştiga 3.430 de lei. 585 de lei în plus vor primi şi profesorii cu vechime. Cei cu 15-20 de ani de experiență vor câștiga aproape 6.200 de lei, iar dascălii cu o vechime în muncă de peste 25 de ani, peste 7.500 de lei. Educatorii şi învăţătorii vor avea lefuri de 5.242 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE