2024-04-20 16:28

Când și cum vor începe ORELE remediale pentru elevi

 |  19:17
Când și cum vor începe ORELE remediale pentru elevi

Elevii care nu au avut acces la tehnologie pe durata școlii online ori au rămas cu mediile neîncheiate vor începe orele remediale.

Proiectul de pregătire începe pe 8 martie, iar până atunci părinții trebuie să depună cereri la școli. Nu se știe însă, deocamdată, cum se vor derula aceste cursuri. Specialiștii în educație atrag atenția că e nevoie de lucru individual cu elevii pentru a putea recupera materia pierdută. 

În anul pandemiei, mii de copii au rămas în urmă cu materia, iar aprope 200.000 nu au învățat să scrie și să citească în acest an școlar, pentru că nu au avut acces la tehnologie.

Părinții acestor copii pot depune până pe 2 martie o cerere la secretariatele școlii pentru orele remediale plătite de stat. Programul „Școală după școală″ va începe pe 8 martie.

Problema este însă că nu se știe cum se vor desfășura aceste ore de recuperare a materiei pierdute. Specialiștii în educație și mai mulți profesori atrag atenția că astfel de ore remediale ar trebui să înceapă cu un test al acestor copii, pentru ca dascălii să vadă exact ce goluri au elevii, altfel ar fi în zadar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-26

In legatura cu acest articol...

Adio ALOCAȚII mărite în acest an. Cîțu: “A fost o creştere de 20%, una semnificativă, în condiţii de criză”

Controverse privind oferirea de MĂRȚIȘOARE în școli. Ce spun oficialii români




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE