2024-04-23 13:15

Când se ia DECIZIA FINALĂ și de ce depinde revenirea fizică a elevilor în școlile din Capitală

 |  15:14
Când se ia DECIZIA FINALĂ și de ce depinde revenirea fizică a elevilor în școlile din Capitală

Prefectul Capitalei Alin Stoica anunță că în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare în Bucureşti, atunci marţi la avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la revenirea fizică a elevilor şcoli. Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.

„Referitor la şcoli, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine şedinţa CMBSU, în condiţiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, a declarat luni Alin Stoica.

Cu privire la numărul de copii, în şcoli, prefectul Capitalei a transmis că este vorba de 157.143 de copii care pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 care pot participa online, dintre care, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respectiv un număr de 2.922 de elevi.

Totodată, sunt 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de persoane din personalul din învăţământ sunt confirmate cu COVID-19.

Astfel, dacă rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie, ar însemna că toţi elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci, în cazul în care ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE