2021-05-13 02:39

Când s-ar putea întoarce TOȚI elevii în băncile de la școală. Explicațiile ministrului Cîmpeanu

 |  22:17
Când s-ar putea întoarce TOȚI elevii în băncile de la școală. Explicațiile ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre orizontul de timp în care toți elevii ar putea participa, fizic, la cursuri. Până atunci însă, miercuri, vor reveni la cursuri preșcolarii și elevii din clasele primare, iar cei din anii de gimnaziu vor face ore online sau în format fizic în funcție de două scenarii privind rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus.

„Pentru că predarea online a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale, a generat angoase, deficit de atenție, am insistat în revenirea la școală cu prezență fizică. Astfel, încă de mâine (miercuri, 5 mai – n.r.), 1,4 milioane de elevi din învățământul primar și preșcolar vor putea reveni la școală cu prezență fizică. Se adaugă cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din școlile care funcționează în localități în care rata de incidență este mai mică de 1/1.000. Este vorba despre 2.057 de localități astăzi, când vorbim. Scenariul va fi refăcut în ziua de vineri”, a explicat Sorin Cîmpeanu pentru B1tv.

Întrebat în ce moment ar putea fi aduși toți elevii la școală fizic, ministrul Educației a răspuns:

”De îndată de trendul epidemiologic descendent va fi confirmat (...), dacă vom înregistra progrese în campania de vaccinare a personalului din învățământ, Ministerul Educației va fi îndreptățit să formuleze o propunere de reluare a prezenței fizice fără diferențiere în funcție de scenariu. Acest lucru se va putea întâmpla peste circa două săptămâni, când vom solicita o analiză de moment prin care cei îndreptățiți din punct de vedere epidemiologic ne vor putea spune dacă pot fi reluate cursurile cu prezență fizică sau nu”.

”Elevii din clasele care nu sunt terminale (...) urmează să încheie semestrul doi pe 25 iunie. Sunt aproape opt săptămâni de școală. Fiecare săptămână de școală, cu prezență fizică, este esențială, în opinia mea”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE