2021-04-15 09:59

BURSE mai mari pentru elevi. Anunțul Ministerul Educației

 |  23:08
BURSE mai mari pentru elevi. Anunțul Ministerul Educației

Elevii pot beneficia, din acest an, de burse plătite din bugetul statului, în cuantum minim de 100 de lei, care poate fi majorat din bugetele autorităților locale. Unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite autorităţilor locale, în cel mai scurt timp, sumele necesare pentru plata burselor, a transmis, vineri, Ministerul Educației.

Fondurile alocate din bugetul de stat pentru bursele din acest an se ridică la 536 de milioane de lei, ”dublul sumei totale acordate anul trecut de către autorităţile publice locale pentru plata burselor şcolare”, se arată în comunicatul Ministerului. 

”Mai mult, prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei (aprobat şi asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autorităţile locale din bugetele proprii. Având în vedere că administraţiile judeţene ale finanţelor publice au iniţiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autorităţile locale, unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate”, mai transmite sursa citată. 

Ministerul solicită tuturor consiliilor locale să respecte prevederile HG 1.064/2020 şi să adopte hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE