2024-04-19 16:14

Anunț important despre VACCINAREA profesorilor. Cadrele didactice vor fi prioritare

 |  16:43
Anunț important despre VACCINAREA profesorilor. Cadrele didactice vor fi prioritare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile. Procedeul de imunizare contra COVID ar urma să fie pus în aplicare din 1 martie.

"A fost o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu (ministrul Educaţiei - n.r.), la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul redeschiderii şcolilor, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ.

Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (...), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările.

Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment, şi vă spun în premieră, e o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile. 

Şi anume, să se efectuzete în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe", a spus dr. Gheorghiţă la Antena3.

Vaccinarea profesorilor ar putea începe de la 1 martie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE