2024-04-16 23:34

Anunț de la ministrul Sănătății: Cine va avea nevoie de aviz epidemiologic

 |  20:27
Anunț de la ministrul Sănătății: Cine va avea nevoie de aviz epidemiologic

Avizele epidemiologice vor fi necesare, la începutul anului şcolar, doar pentru cei aflaţi la începutul unui ciclu de învăţământ, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Nelu Tătaru a explicat, joi seară, că vor fi necesare adeverințele medicale pentru copiii care suferă de boli cronice, iar avizele epidemiologice se vor cere "doar pentru cei de la începutul ciclului de învățământ", scrie News.ro.

"Având în vedere că este o perioadă scurtă, prelungim şi pentru prima săptămână, deci nu va fi nevoie să fie date în ultimele trei zile înainte de şcoală", a mai afirmat mininistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar, preciza miercuri Ministerul Sănătății, la solicitarea HotNews.ro. Reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru mai spuneau că nu au în vedere, în acest moment, renunțarea la obligativitatea prezentării acestor documente.

Aceasta, în contextul în care medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, motivând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.

Medicii de familie s-au declarat nemulțumiți că, în plină pandemie, aproape 3 milioane de elevi și părinții lor ar urma să treacă prin cabinete într-un timp foarte scurt, pentru obținerea acestei adeverințe - în cazul în care ea este obligatorie pentru toți elevii, așa cum au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății, inclusiv ministrul Nelu Tătaru. Formularea din legislație este însă interpretabilă și lasă de înțeles că de adeverință ar avea nevoie doar elevii care încep un nou ciclu de învățământ - grădiniță, școală sau liceu - ceea ce ar însemna doar câteva sute de mii de elevi.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţa că a luat act cu surprindere de afirmaţiile legate de necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala în 14 septembrie. ”Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente, ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil”, a transmis, joi, SNMF.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10

In legatura cu acest articol...

DECIZII de ultimă oră la Ministerul Educației. Monica Anisie: ”Diriginții, învățătorii să comunice cu părinții”

REZULTATE LOTO 10 septembrie. Numerele norocoase la 6/49, 5/40, NOROC, SUPERNOROC, JOKER, NOROCPLUS

Kelemen Hunor, mesaj pentru PNL: ”Trebuie căutate alianțe, acolo unde se poate”

Bucureștiul și alte 11 județe se află lista “zonelor de risc” actualizată de Germania

Presiuni pentru închiderea unor activități comerciale de interes public. ECO SUD S.A. acuzată de spionaj industrial și comercial. Un primar și un vice-primar acuzați de trafic de influență și uzurparea funcției publice




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE