2024-04-18 13:08

Adio TEZE pentru elevi!? Ce se întâmplă cu OLIMPIADELE

 |  11:42
Adio TEZE pentru elevi!? Ce se întâmplă cu OLIMPIADELE

Ministrul Educației Monica Anisie anunţă că evoluția pandemiei de coronavirus ar putea adduce schimbări majore în ceea ce priveşte programa anului şcolar 2020-2021. Tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele şcolare s-ar putea desfăşura online.

Monica Anisie a declarat că în perioada următoare se vor lua mai multe măsuri în funcţie de situaţia epidemiologică. Cum numărul de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar şcolile intră rând pe rând în scenariul roşu, este foarte posibil ca tezele să fie eliminate în acest an. Această măsură a mai fost aplicată şi în primul val de pandemie din primavera, când la fel nu a existat posibilitatea de susţinere a examanelor.

În ceea ce priveşte olimpiadele, rămâne de văzut modul în care acestea ar putea fi organizate online.

Programă școlară schimbată

De asemenea, se vor scurta orele pentru elevi astfel încât aceştia să petreacă mai puţin timp în faţa calculatoarelor. Se va renunţa la mai multe capitole din diverse materii şi se discută de asemenea despre predarea multidisciplinară.

Astfel, profesorii de limba şi literatura română, dar şi cei de limba engleză, ar putea preda în tandem, astfel încât elevii să stea cât mai puţin în faţa calculatoarelor.

Foto: edupedu.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE