2020-10-19 18:33

A crescut de aproape patru ori numărul ȘCOLILOR care fac cursuri exclusiv ONLINE

 |  17:27
A crescut de aproape patru ori numărul ȘCOLILOR care fac cursuri exclusiv ONLINE

Alte 110 școli din România au intrat în scenariul roșu, în ultimele 24 de ore. Astfel, în momentul de față, cursurile se desfășoară exclusiv online în 1.040 de unități de învățământ. Pe 14 septembrie, când a început noul an școlar, 262 de școli au început cursurile exclusiv online, ceea ce înseamnă că după doar o lună și câteva zile numărul acestora a crescut de aproape 4 ori.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

11.381 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

5.235 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

1.040 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit MEC, dintre cele 1.040 de unităţi aflate în această situaţie, 291 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unităţi şcolare figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE