2021-07-24 07:47

Victor Ponta şi-a ASUMAT, în sfârşit, o decizie executivă

 |  21:00

Marţi seară, pe RTV-ul lui Sebi Ghiţă - deputatul şi prietenul de nădejde al premierului -,  am văzut un joc de gleznă cu Daniel Morar în ambele roluri: lebăda albă şi cea neagră. Dans prost, dar cu efecte noctambule greu de digerat de puşcăriabili.

Miercuri dimineaţă, după ce premierul a anunţat că a trimis la CSM scrisoarea cu propunerile pentru şefia DNA şi a Parchetului General, i-am trimis prim-ministrului un SMS: Felicitări, Victor Ponta, pentru că ţi-ai ASUMAT nominalizările respectând legea. Restul este prozelitism „pe sticlă”.Mi-a răspuns cu un decent „Mulţumesc.

Aveam 30 de ani când am intrat în presă, imediat după decembrie ’89. Impresia care m-a deranjat groaznic încă din primii zori ai democraţiei - şi care s-a transformat mai târziu din observaţie în postulat - este fuga de răspundere a şefilor!Marele defect al poporului român se vede zilnic în deciziile înalţilor funcţionari de stat, în ordonanţele cu dedicaţie ale miniştrilor sau în legile unsuroase ale parlamentarilor: toţi aceşti oameni de frunte se acoperă cu hârtii şi semnături în turmă, iar poporul român, care doreşte cu ardoare să fie condus, nu are parte de bărbaţi adevăraţi în funcţii de execuţie.

Adică de oameni care îşi ASUMĂ deciziile şi nu se ascund în spatele unei Uniuni, Consiliu de Administraţie, Parlament sau legislaţii penale permisive.

Adevăraţii bărbaţi îşi pun numai NUMELE LOR pe documente, nu în echipă.

Adevăraţii bărbaţi au PUTEREA de a asculta toate punctele de vedere şi de a decide SINGURI ce hotărâre trebuie luată.

În cărţile copilăriei, Şeful Tribului sau Făt-Frumos luau decizii şi nu refuzau lupta dreaptă. În romanele universale, personajele sfârşesc prin a descoperi crudul adevăr. În manualele de politică democratică, liderii sunt şcoliţi în arta negocierii, a compromisului şi a ASUMĂRII deciziilor. În viaţa reală, oamenii au posibilitatea să aleagă: un drum uşor sau unul dificil, pentru a obţine măcar un dram de bucurie!

Cei care sunteţi conectaţi la problemele politice ştiţi că bătălia dintre puşcăriabilii gen Voiculescu şi reformatorii gen Lincolneste una cu iataganele pe masă. Asta se întâmplă, de altfel, şi în orice stat de drept din Uniunea Europeană. De aceea, este cu atât mai mult de apreciat ASUMAREA lui Victor Ponta, după o lungă perioadă de ezitare. (Din vara trecută o tot lungim cu provizorate la şefia Ministerului Public.)

Cât priveşte motivul „Daniel Morar” invocat de premier, este unul de adormit copiii. Adevărul stă închis într-un troc politic în trei: Băsescu, Ponta şi Antonescu.

Ed Murrow, pentru a-şi proteja prietenul, Hallenbeck, i-a recomandat să nu mai citească editorialele lui O’Brian. Realizatorul CBS nu l-a ascultat şi a sfârşit prin a-şi lua zilele. Eu nu sunt prieten cu Victor Ponta, dar îi atrag atenţia că sfatul celebrului jurnalist american Ed Murrow este demn de urmat. În definitiv, ce mare brânză spun „pe sticlă” cei care îl trimit pe premier la spitalul de nebuni, îl fac marionetă, laş, răzgândac, şantajabil etc.?

Nimicuri! Pentru că Ponta, cu excepţia plagiatului, nu poate fi acuzat de fapte ilegale, penale, precum Dan Voiculescu. Şi nici soţia lui. Evident, copreşedintele Crin Antonescu ştie foarte bine acest lucru. Iar în USL, din partea PNL doar vorbele şi faptele lui Antonescu contează. Şi liberalul a ştiut să fie diplomat: nu rupe Uniunea pentru că aşa vor lătrăii de serviciu ai lui Voiculescu, dar nu mai este fan declarat al lui Ponta, şi PSD să se spele pe cap cu Justiţia şi nominalizările la DNA şi Parchetul General!

Desigur, aceşti aşa-zişi creatori de opinie înfipţi în beregata lui Ponta - unii cărora nici nu le-au dat tuleiele, dar măcănesc oribil la televizor cu expresii de bătrâni ai satului ce devin ridicole în gura lor - sunt doar păpuşi în simbria unor afacerişti speriaţi de moarte de spectrul puşcăriei care se apropie de poarta lor! Gâdiştii, badiştii, vâlciştii, orbaniştii, stăneştii nu vin cu vreo soluţie de rezolvare a adevăratelor probleme economico-sociale. Sunt doar într-un concurs fără noimă de cine e mai tare în clanţă, cine jigneşte mai mult, cine e spiritualul clasei şi cine este lăudat de dirigintele Dan Voiculescu! Şi, evident, cine plăteşte ordonă şi discursul: bagă bani ruşii în televiziune, dăm de pământ cu Ponta; ne finanţează europenii, îi ghilotinăm pe opozanţii lui Băsescu.

Pe 3 iunie 2013, procurorii de la CSM, ÎN ECHIPĂ, au de luat o decizie. Apoi, va urma o hotărâre a preşedintelui Traian Băsescu, în NUME PERSONAL, pentru numirea EFECTIVĂ a şefilor DNAşi Parchetului General. Restul este doar prozelitism „pe sticlă”.Pentru că, din nefericire, de mai mult timp, media nu mai este podul de încredere peste mocirla politicii româneşti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE