2020-11-24 13:30

Cum l-a plagiat Ionuț Stroe pe Murphy

 |  13:45
Cum l-a plagiat Ionuț Stroe pe Murphy

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat recent că aprobă politica Guvernului de la Budapesta de a face din sport o prioritate națională, dar respinge strategia lui Viktor Orban de alege câteva discipline sportive, de tradiție, în care să se investească masiv.

„Modelul maghiar este unul de apreciat în sensul definirii sportului ca prioritate națională. Ceea ce nu aș împrumuta de la maghiari este clasificarea pe care au făcut-o! Ca să nu-i zic discriminare…. Sportul de masă definit de mine ca obiectiv strategic sau de siguranță națională, cu ghilimelele de rigoare, este să-l faci să aibă o ofertă diversificată adresată tuturor iubitorilor de sport sau tuturor celor care vor să practice sportul cu șanse reale. Cele șase discipline evidențiate și prioritizate de vecinii noștri sunt sporturi cu potențial în zona lor, dar practic această strategie pune accentul doar pe înalta performanță. Poate că așteptările lor, evident, sunt legate de rezultate concrete. La handbal, la fotbal, dar și alte sporturi…”, a spus ministrul Tineretului și Sportului de la București.

„Eu n-aș merge pe această logică de creștere a sportului, aș sprijini toate sporturile. Evident că de acolo se vor desprinde ulterior sporturile cu potențial. În România, la fotbal sunt 250.000 de copii încadrați. Este o resursă senzațională, dar nu putem compara fotbalul cu altă disciplină ca popularitate sau practicanți. Să zicem că am stabili doar fotbalul ca fiind de interes public și național. În acest mod nu am sacrifica oare posibilitatea altora de a se înscrie la alte sporturi?”, a mai spus Stroe.

Numai că, afirmația ministrului că „aș sprijini toate sporturile” demonstrează că nu prea are habar de ceea se menționează în programul de guvernare al partidului din care face parte. În acest program, la capitolul măsuri prioritare pentru sport, scrie negru pe alb că se pune accentul pe „finanțarea cu prioritate a sportivilor cu potențial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

De asemenea, o altă măsură precizează foarte clar că se are  în vedere „asigurarea finanțării federațiilor și cluburilor sportive, în funcție de performanțele pe care le au, de caracterul olimpic/neolimpic al sportului și de tradiția /popularitatea respectivului sport în România și de oportunitățile de a fi practicat și la nivel de masă”.

Practic, Ionuț Stroe se dezice prin afirmațiile sale de programul de guvernare al PNL și, în plus, demonstrează că habar nu are cam cum stă treabă cu politica sportului în Ungaria. Guvernul maghiar a declarat sportul ca prioritate națională, prioritizând sporturile cu potențial, dar, atenție, fiecare copil, începând de la clasa întâi, trebuie să practice obligatoriu un sport. Adică, fiecare elev este obligat să facă un sport, ceea ce înseamnă că toții elevii vor fi permanent incluși într-o competiție sportivă. De unde să știe ministrul impus de Iohannis în fruntea sportului românesc ce se întâmplă cu sportul în Ungaria că, deh, el a ajuns la butoanele acestui minister doar pentru că a făcut campanie pentru șeful statului?!  Practic, Ionuț Stroe a demonstrat prin aceste declarații că-l plagiază pe Murphy, adică „dacă nu poți să uimești lumea cu inteligența ta, zăpăcește-i pe toți cu tâmpeniile tale!”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE