2020-11-24 17:28

Corida jigodiilor merge mai departe

 |  13:47
Corida jigodiilor merge mai departe

2019 a fost anul marilor schimbări de pe scena politică de la noi. Partidul Stat Dragnea (PSD) a intrat în vrie după arestarea lui Lică Sămădău, adică a lui Liviu Dragnea, iar trilpleta 3D de la Teleorman - Dragnea, Dăncilă, Dan -, a devenit deja istorie.

Astfel, Ludovic Orban a devenit noul buldog al lui Iohannis de la Palatul Victoria, după modelul cățelușului Cioloş. Practic, cei trei tauri furioși ai toreadorului Dragnea - Grindeanu, Tudose și Dăncilă - au părăsit, rând pe rând, arena numită Palatul Victoriei, dar corida guvernării merge mai departe, cu toreadorul Iohannis și taurul Orban. După înscăunarea acestui tandem, staff-urile de campanie, susținătorii și băgătorii de seamă s-au repezit să-i felicite pe câștigători. Dar, pentru ei, bătălia abia acum începe. Fiecare dintre cei care au stat în jurul învigătorilor se agită, înroșesc telefonul, se laudă cu realizările din campanie și nu ezită să se bată cu pumnul în piept pentru merite numai de ei știute, fiind în stare să facă pe dracul în patru numai ca să-și atingă scopul: acela de a fi părtaș la împărțirea ciolanului guvernării.

Însă, după ce se văd cu ciolanul în brațe, membrii trupei de susținători și aplaudaci respiră ușurați, privesc sfidători pe cei care au urmărit disputa și cred că totul li se cuvine de acum înainte. Sunt în culmea fericirii. Ciolanul este la ei și deja au început să roadă cu poftă din el. Pentru cât timp? Greu de spus. Dar cert este că foamea a fost și este destul de mare. De fapt, nu e nimic nou. Așa se întâmplă de fiecare dată când se schimbă guvernul. O ceată pleacă, cât de cât sătulă, și o alta, hămesită, vine la ciolan. E ca la coridă! Toreadorii, taurii și arenele se schimbă, doar organizatorii sunt tot cam aceiași. Astfel, corida merge mai departe, iar toreadorul caută mereu să-și răpună taurul, în uralele spectatorilor. Regretatul mare actor Eusebiu Ștefănescu a făcut, în ultima sa carte -„Arhivarul clipei”, o descriere metaforică de zile mari și cu un mesaj extrem de edificator despre ceea s-a întâmplat după 1990 la noi în țara noastră și despre cei care au ocupat și ocupă încă posture-cheie în societatea românească. „Cuvântul jigodie este de origine franceză. Se spune că în lumea frumoasă a cerbilor, are loc o dată pe an lupta pentru supremație asupra căprioarelor. Doi dintre cerbi, cei mai falnici, se bat între ei pe viață și pe moarte, până când unul este definitiv răpus. Câștigătorul devine stăpânul cetei de căprioare. La această dispută, cerbii mai pricăjiți se uită de la distanță, fără se implice, dar când se termină lupta vin să se înfrupte, alături de câștigător, la montarea căprioarelor. Ăștia se numesc jigodii”. Oare nu cumva, de vreo 30 de ani asistăm non-stop la ofensiva jigodiilor?!

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-13Parerea ta...

CONSTANTIN
11 Ian 2020

Tripleta despre care se vorbeste ,nu este "cadavru"" Tripleta este invizibila si actioneaza !Evenimentele demonstreaza ca urmasi lui Dragnea incet incet,mai in gluma mai serios se tot itesc,sprelumina,se regrupeaza!!Sa nu ne imbatam cu apa rece,oameni ,psd -isti plantati la toate nivelele in toate institutile,nu au fost eliminati.Sunt acolo ,sunt in posturile din care pot interveni si o vor face.!!Sarbatorim mult prea devreme succesul de la ultima alegere cea de Presedinte.Sunt ,inca foarte multe de facut pentru a da o garantie solida democratiei.!!Sa vina alegerile locale si cele parlamentare ,abia atunci ,dupa rezultate se v a creiona viitorul!!!!Trebuie ,vigilente ,munca ,si profesionalism pentru obtinerea unor rezultate solide.Lupta cu hotia ,cu demagogia,, va fi permanenta!!
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
16 Ian 2020

Ai dreptate ,Asistam cum jigodiile mint cu neobrazare pe unde se duc ,cum denigreaza tara ,cum o vand fara sa clipeasca Am vazut o jigodie alogena care prin manevre facute la pocneala a reusit ca gazele romaniei sa ajunga a fi exploatate de rusi fara ca Romania sa aiba vre un castig cat de mic Am vazuto pe aceasta jigodie cum impreuna cu seful SPP organiza golanii prin hoteluri si cum isi batea joc de guvernul si de prim ministrul tarii fara sa clipeascaAm vazut cum aceasta vietate dementa schimba guverne prin manevre si incendieri de tineri romaniHalal democratie ,halal pres e dinte
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE