2021-08-01 10:48

Capete de cretă

 |  17:01

Alin Burtescu

Li se spune la mişto „capete de cretă”. Sunt ei, politiştii rutieri. Pe caniculă, pe ploaie, pe zăpadă îi vedem în intersecţii, după copaci, în coloane oficiale. Cu un IQ înfiorător de mic sau oameni normali. Nu voi bate monedă pe selecţia lor, mai mult sau mai puţin naturală. În actualitate e acum noul Cod Rutier. Care va afecta atât şoferii, cât şi poliţiştii.

Peştele de la cap se împute, spune un proverb. Altfel spus, din capetele premierului Ponta şi ministrului de Interne Stroe au ieşit săptămâna asta tot felul de idei năstruşnice pe tema noului Cod Rutier.

Ponta vrea dezlegare la alcool, să ne aliniem la majoritatea UE. Mare şmecherie, mai bea omul un pahar. De ce să fie privat de plăcerea condusului? Să nu fie zic, dar să ştie de la început cum stau lucrurile. Pe înţelesul dumneavoastră, domnule Ponta, să le comunicaţi mai bine tot ce aţi scos pe gură. Vă puteţi inspira de înainte de a vă asuma Codul la Guvern.

Stroe ne anunţă vineri că e un Cod Rutier de probă. Că va funcţiona şase luni sau un an, după care o mai vedea. Că va suferi unele modificări. În funcţie de ce domnule Stroe? De banii încasaţi la buget? De şpagă? De morţii de pe şosele?

Va fi amuzant, dragi cititori, când vă va opri nenea poliţistul cu cartea în mână şi vă va citi din Cod, întrucât va fi dificil să ştie toate noile prevederi, care oricum se vor schimba.

„Ne face lumea pe noi capete de cretă? Păi capete de cretă sunt ăştia de ne conduc, nu vezi? Ce visează noaptea bagă ziua în legi. Băsescu o fi zis ceva, că el...”, restul discuţiei dintre doi politişti în rond la Universitate rămâne un mister. Semaforul arăta verde.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE