2024-04-25 03:04

Zeci de milioane de lei pentru producătorii agricoli români afectaţi de creşterea importurilor de cereale din Ucraina

 |  15:08
Zeci de milioane de lei pentru producătorii agricoli români afectaţi de creşterea importurilor de cereale din Ucraina

Guvernul a aprobat joi hotărârea prin care producătorii agricoli din sectorul cerealelor vor primi un sprijin de urgenţă în valoare totală de 20 de milioane de lei.

Producătorii agricoli afectaţi de creşterea importurilor de cereale din Ucraina vor putea beneficia de acest grant. Banii reprezintă cei 10 milioane de euro proveniţi de la Uniunea Europeană, sumă dublată de către Ministerul Agriculturii. Plăţile se vor efectua până la data de 30 septembrie, iar valoarea unitară a grantului va fi stabilită de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"Astfel, cei 20.100.000 de euro vor fi acordaţi producătorilor agricoli din sectorul cerealelor pentru cheltuieli angajate cu depozitarea în spaţii de depozitare proprii sau la terţi a producţiei proprii de grâu din recolta anului trecut. Pot beneficia de acest sprijin de urgenţă: producători agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite în conformitate cu OUG 44/2008, cu modificări şi completări prin intermediul legii 822/2016, care la rândul ei a suferit o serie de modificări, dar şi producători agricoli persoane juridice, indiferent de statutul lor juridic sau de modul de organizare", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE