2020-12-05 17:10

Violeta Alexandru recunoaște: Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor?

 |  15:28
Violeta Alexandru recunoaște: Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor?

Violeta Alexandru a abordat din nou subiectul creșterii pensiilor și a făcut un anunț tranșant.

Deși Legea în vigoare prevede pentru septembrie o creștere a pensiilor de 40%, Violeta Alexandru recunoaște că nu știe încă cu ce procent vor fi acestea crescute.

Violeta Alexandru a fost întrebată, într-o conferinţă de presă, dacă ştie care este cea de-a doua variantă anunţată de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru creşterea pensiilor, pe lângă cea de 10 la sută.

"Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a pus la dispoziţie Ministerului Finanţelor toate datele pe care le avea, s-a oferit să pună în continuare orice altă dată suplimentară la dispoziţie, în momentul în care Ministerul Finanţelor, pe baza situaţii încasărilor la buget pe care cu siguranţă o va face la sfârşitul lunii iunie, va avea o fundamentare cu privire la aceste scenarii despre care vorbeşte colegul meu, în mod evident că decizia se ia în cadrul echipei, în mod evident ne-o va prezenta. Astăzi când mă întrebaţi nu am această informaţie”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ea a precizat că i se pare inoportun să lanseze procente legate de creşterea pensiilor de la 1 septembrie.

"Cred că este inoportun să lansez procente, cea mai bună comunicare pe care acest Guvern trebuie să o facă este pe baza cifrelor şi a situaţiilor rezultate din încasările la buget. Până atunci, ştiţi poziţia mea, noi ne dorim să creştem pensiile, respectiv astăzi când discutăm am o lege în vigoare, până la eventuale schimbări în mod evident respect legea aflată în vigoare. Dacă vor apărea elemente, le va comunica ministrul Finanţelor, aşa cum a fost decis”, a explicat ministrul Muncii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE