2024-07-21 19:28

VIDEO Premierul Ciucă anunță posibilitatea de a se PLAFONA prețul RCA

 |  22:06
VIDEO Premierul Ciucă anunță posibilitatea de a se PLAFONA prețul RCA

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Guvernul ar putea interveni prin plafonarea prețului asigurărilor RCA, „dacă va fi nevoie”. Acesta a precizat că plafonarea se poate face doar pentru o perioadă determinată de timp, pentru „câteva luni”.

Ciucă spune că a discutat cu președintele ASF despre „efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.” „Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte”, spune premierul.

„ASF este cea care are în responsabilitatea toate acțiunile de control a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor. ASF este subordonată Parlamentului și, din discuțiile pe care le-am avut, rezultă că conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament. Discuțiile pe care eu le-am avut cu președintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă e nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor. Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte. Discuțiile pe care le-am avut s-au încheiat în sensul în care dumnealor, când vor avea o evaluare finală, ne vor prezenta concluziile și în funcție de aceasta, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină să plafoneze prețul. Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, e nevoie de un termen, de câteva luni”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul o plafonare a tarifelor RCA, după noile majorări, declara săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al instituției.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

VIDEO Premierul Ciucă reacționează la SCANDALUL din PNL dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE