2022-08-10 23:06

VIDEO Cum funcționează Spațiul Privat Virtual al ANAF și ce avantaje aduce românilor

 |  20:21
VIDEO Cum funcționează Spațiul Privat Virtual al ANAF și ce avantaje aduce românilor

Peste 2,2 milioane de utilizatori români folosesc Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF prin care persoanele fizice și juridice pot afla toate informațiile necesare, se pot depune declarații, cereri, se pot efectua plăți.

ANAF reamintește tuturor contribuabililor că au la dispoziție serviciul Spațiul Privat Virtual pentru o comunicare securizată cu instituția. În contextul intensificării atacurilor infractorilor cibernetici care utilizează identitatea vizuală a ANAF, se recomandă tuturor contribuabililor crearea unui cont în SPV, pentru o comunicare rapidă și facilă și, mai ales, sigură cu autoritatea fiscală.

Alte avantaje pe care le oferă Spațiul Privat Virtual sunt: serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii pot depune declarații, cereri, pot solicita documente sau pot verifica situația fiscală proprie (datorii, contribuții plătite de angajator etc), se pot efectua plăți în mod securizat. Prin transmiterea documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale.

În prezent, peste 2,2 milioane de utilizatori beneficiază de avantajele oferite de SPV, dintre care 1,2 milioane sunt persoane fizice și aproximativ un milion de utilizatori sunt persoane juridice.

”Atragem atenția persoanelor juridice că, începând cu 1 martie a.c., au obligativitatea înrolării în SPV pentru a transmite organului fiscal cereri, înscrisuri sau documente. În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării electronice a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare” transmite ANAF.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-29

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

ANAF, razii de amploare la românii care au făcut AVERI din tranzacționarea CRIPTOMONEDELOR

Ministrul Finanțelor se laudă cu obiectivele PNRR: ”Toate jaloanele asumate în prima jumătate a anului, ÎNDEPLINITE”

Cu cât a CRESCUT consumul de pâine și carne în ultimul an. Legumele și fructele, mai puțin căutate de români
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE