2024-07-21 19:25

Vești bune de la BNR. România evită RECESIUNEA în acest an!

 |  15:04
Vești bune de la BNR. România evită RECESIUNEA în acest an!

Vești bune vin dinspre Banca Naţională a României. Purtătorul de cuvânt al insituției, Dan Suciu, a afirmat că în acest an, țara noastră va evita recesiunea, în ciuda faptului că este preconizată o creştere economică mică.

"Evităm o recesiune, considerăm că nu va fi o recesiune în 2023. Aproape cu certitudine, nu vedem semnale de recesiune, chiar dacă creșterea economică va fi mai mică decât în 2022. ROBOR stagnează, a coborât ușor, nu mai sunt șanse să se apropie de 8%, așa cum am avut în cursul anului trecut. Maximul s-a atins, dar o scădere semnificativă se va simți abia când vom avea o scădere semnificativă a inflației, mai accentuat spre trimestrul al treilea și, conform acestui scenariu pe care încercăm să-l conturăm și prin decizia de ieri (marți - n.r.), să avem la sfârșitul anului o inflație de o singură cifră", a anunțat suciu, potrivit digi24.ro.

Marţi, rata dobânzii de politică monetară a fost majorată de la 6,75% la 7%, fiind prima creştere din 2023. Potrivit BNR, "rata anuală a inflației va scădea, probabil, în trimestrul I 2023, în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu (noiembrie 2022), dar va coborî mai alert ulterior, ajungând la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al anului curent". 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE