2024-04-20 15:07

Uzina Dacia de la Mioveni, închisă din nou. Angajații au fost trimiși acasă

 |  20:16
Uzina Dacia de la Mioveni, închisă din nou. Angajații au fost trimiși acasă

Uzina Dacia de la Mioveni și-a sistat din nou producția, până joi de data aceasta, din cauza lipsei semconductorilor. Mai multe secţii ale uzinei de autoturisme nu au mai putut funcţiona, iar mulți angajaţi din cei 15.000 care lucrează la Mioveni, au fost trimişi acasă.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă în zilele 26, 27 și 28 iulie”, arată reprezentanții companiei, citați de Economedia.  

Este pentru a doua oară de la începutul acestui an când producătorul francez ia această decizie cauza crizei microcipurilor, iar de alte două ori producția a fost oprită producția din cauza lipsei altor componente electrice.  

Presa franceză a scris că Dacia a livrat clienților vehicule fără sistemele de navigație, urmând ca acestea să fie montate ulterior, când se va debloca piața. Întreaga industrie auto mondială este afectată grav de criza microcipurilor și a altor componente electice, după ce industria de profil s-a reorientat masiv spre producția de aparatură medicală necesară luptei contra pandemiei COVID.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE