2024-04-24 09:19

Uzina Dacia de la Mioveni a întrerupt producția: 11.000 de angajați vor sta acasă timp de o săptămână

 |  09:29
Uzina Dacia de la Mioveni a întrerupt producția: 11.000 de angajați vor sta acasă timp de o săptămână

Uzina Dacia de la Mioveni a oprit activitatea, începând de joi, pentru cinci zile. Cei aproximativ 11.0000 de angajați vor sta acasă până joia viitoare. Întreruperile repetate ale producției vin pe fondul crizei mondiale de cipuri și microcomponente, care afectează activitatea tuturor marilor producători auto.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri.

Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi întreruptă in zilele 2, 3, 6, 7 și 10 septembrie“, afirmă direcția de comunicare a Dacia, într-un mesaj transmis Economedia.

„De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producție. Acum, angajații uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 și 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 mașini”, a declarat liderul sindicatului Dacia Mioveni, potrivit Mediafax.

Fabrica de vehicule este oprită în totalitate, iar fiecare zi în care nu există producție înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de vehicule.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE