2024-04-25 22:33

UBS preia Credit Suisse la reducere: Cât va plăti UBS?

 |  21:29
UBS preia Credit Suisse la reducere: Cât va plăti UBS?

UBS a fost de acord să preia Credit Suisse, în urma majorării ofertei de cumpărare la peste două miliarde de dolari americani, a transmis duminică publicația Financial Times, informează REUTERS, potrivit Rador. UBS și Credit Suisse au refuzat orice comentarii în legătură cu informația publicată duminică de Financial Times potrivit căreia UBS ar urma să preia Credit Suisse pentru suma de două miliarde de dolari americani.

Autoritățile elvețiene plănuiesc să modifice legislația țării pentru a evita un vot al acționarilor cu privire la tranzacție, în timp ce se grăbesc să finalizeze o tranzacție înainte de luni.

Tranzacție semnată chiar duminică

Tranzacția pe toate acțiunile dintre cele mai mari două bănci elvețiene va fi semnată chiar duminică seara și va fi evaluată la o fracțiune din prețul de închidere al Credit Suisse de vineri, ceea ce va duce la eliminarea acționarilor băncii țintă, au declarat patru persoane care cunosc direct situația pentru Financial Times.

Oferta a fost comunicată duminică dimineață, cu un preț de 0,25 franci elvețieni pe acțiune, care va fi plătit în acțiuni UBS, cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse de 1,86 franci elvețieni de vineri, au precizat persoanele respective. UBS a insistat, de asemenea, asupra unei modificări negative semnificative care anulează tranzacția dacă marjele sale de risc de neplată a creditelor cresc cu 100 de puncte de bază sau mai mult, au adăugat aceștia.

Practic, UBS ajunge să cumpere Credit Suisse cu o reducere de 73%, discountul fiind mai mare chiar și decât cel cu care JP Morgan a achiziționat Bear Stearns în 2008 (discount de 67%).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE