2021-07-28 17:42

Trei din patru europeni văd o agravare a crizei

 |  18:15

Trei din patru europeni cred că în ţara lor criza se va agrava şi mai tare în următorul an, potrivit unui studiu Ipsos/CGI la care au participat 6.000 de persoane şi comandat de grupul francez Publicis, care vorbeşte despre o situaţie sumbră şi un viitor întunecat”, relatează AFP. Al treilea cel mai mare grup publicitar pe plan mondial a publicat ieri un document de 110 pagini, intitulat “Europa 2013, un continent în derivă”, pe baza unui studiu cantitativ desfăşurat de Ipsos/CGI în perioada martie-aprilie, la care au participat 6.000 de europeni (Franţa, Marea Britanie, Germania, Polonia, Italia, Spania), şi a unui studiu calitativ desfăşurat de FreeThinking în rândul a 400 de europeni.

“Situaţia este sumbră, viitorul este întunecat, încrederea în instituţiile naţionale a scăzut, iar Europa instituţională este absentă. Însă ceea ce afectează cel mai tare este fractura dintre nord şi sud”, a afirmat preşedintele Publicis, Maurice Levy, în introducerea prezentării documentului, notează Agerpres. Pentru trei europeni din patru (75%), criza din ţaralor se va agrava în următorul an, rezumă sondajul. Cei mai convinşi de acest lucru sunt francezii (85%, din care 23% cred că criza se va “agrava puternic”). “În acest sens, ei sunt campionii pesimismului în Europa, chiar dacă nici o ţarănu este scutită”, notează studiul.

Germanii se tem că vor fi cuprinşi de criza europeană”, iar 73% dintre ei anticipează o agravare a crizei în ţaralor, faţă de doar 60% din polonezi.

Spaniolii sunt cel mai puţin pesimişti: deşi afectaţi foarte puternic de criză, o mare parte dintre ei cred că lucrurile nu se pot agrava mai tare, iar 40% dintre ei cred că, în cursul anului, criza din Europa se va atenua sau chiar se va sfârşi.

Printre populaţiile acestor şase ţări, sentimentele care domină sunt pesimismul (45%), anxietatea latentă (36%), resemnarea (32%) şi furia (32%). Întrebaţi privind viitorul lor personal, majoritatea europenilor îl consideră “deschis” (61%). “Doar o mică parte îl consideră întunecat (39%). Doar francezii (51%) şi italienii (55%) consideră în majoritate că viitorul lor personal este întunecat”, mai indică sondajul. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE