2021-06-20 04:15

Transportatorii salută Legea promulgată de Klaus Iohannis: Punem capăt abuzurilor

 |  14:00
Transportatorii salută Legea promulgată de Klaus Iohannis: Punem capăt abuzurilor

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), salută promulgarea, de către Președintele României, a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceștia arată că în piața asigurărilor s-au comis multe abuzuri, în ultimii ani, de aceea era nevoie de o astfel de reglementare.

”De mulți ani, noi, operatorii și transportatorii autorizați din România, semnalăm abaterile grave de la lege și abuzurile comise din cauza lăcomiei unor asiguratori. Au fost afectați mulți dintre cei aproape 9 milioane de șoferi români care plătesc asigurări și respectă legea, iar când au nevoie de banii de despăgubiri se lovesc de obstacole chiar din partea unora dintre companiile la care și-au plătit polițele. Așa am ajuns la o medie zilnică de 500 de plângeri împotriva firmelor de asigurări. În acest ritm, se va depăși recordul recent de peste 50.000 de plângeri pe an.

Sperăm ca noua lege, care transmite și mai clar responsabilitățile pe care ASF trebuie să le exercite, va stopa deriva în care „sectorul cheie” în domeniu din ASF a permis să se intre pe piața asigurărilor. Amenzile pe care ASF le va da vor merge direct la bugetul de stat, ceea ce va crește nevoia de aplicare a legislației și implicit gradul de aplicare și colectare a amenzilor. Potrivit legislației în vigoare, ASF este obligată să sancționeze asiguratorul, dacă acesta nu achită la timp și integral despăgubirea, iar nerespectarea acestui articol - 37 din Legea 132/2017 - constituie încalcarea legii.

Sperăm ca această nouă lege să fie un prim pas către supravegherea efectivă și eficientă a pieței asigurărilor auto, pentru respectarea drepturilor asiguraților și stoparea practicilor ilegale ale unor actori importanți de pe piața asigurărilor.”, arată COTAR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE