2020-11-26 04:07

“Suntem cu baioneta la picior". Unde MERGEM? România are deja o cădere!

 |  13:02
“Suntem cu baioneta la picior". Unde MERGEM? România are deja o cădere!

Întreaga industrie a ospitalității din Romania consideră că momentul actual este unul dintre cele mai dificile pe care l-a traversat această industrie, impactul negativ generat de epidemia de coronavirus afectând mai serios si mult mai rapid acest domeniu decât au făcut-o alte evenimente perturbatorii din ultimii 30 de ani.

“Înțelegem pe deplin îngrijorarea manifestată de autorități si măsurile luate pentru prevenirea răspândirii la scară și mai mare a epidemiei. Ne conformăm măsurilor luate și suntem parte din acest proces de prevenție, informând clienții si angajații noștri despre acțiunile pe care trebuie să le urmeze. Pentru că cel mai important lucru este siguranța populației, indiferent că sunt turiști sau angajați, români sau străini, tineri sau bătrâni. Nu putem însă ignora faptul ca măsurile luate în acest proces de stopare a răspândirii virusului (cum ar fi anularea evenimentelor peste o anumită dimensiune, restricționări pentru orice fel de evenimente publice, interzicerea zborurilor din anumite destinații, sau descurajarea călătoriilor prin mesaje date atât de autoritățile publice cat si de mediul privat) aduc atingere in mod direct si radical asupra turismului din Romania si chiar din lume. De altfel, conform CNN, industria ospitalității este cea mai afectată de către coronavirus”, s-a spus în cadrul conferinței de presă “Impactul coronavirusului asupra industriei ospitalității din România”, ținută miercuri la București de către organizațiile patronale din turism.

Dacă se cer banii înapoi…

România are deja o cădere în turism de 44% și va ajunge la 70-75% , ceea ce e insuportabil. Aceasta a declarat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România. El a atras atenția asupra situației dificile în care se află sectorul turistic și hotelier și a cerut ajutorul Guvernului. "Este imposibil să nu dăm oameni afară, nu avem cu ce susține afacerile", a spus Ile pentru Digi24.

Ile a afirmat că veniturile din cazări au scăzut la hotelurile din București cu aproape 44%, desi tariful mediu a scăzut cu 14%. "Nu e cerere, gradul ocupare scade. Suntem cu baioneta la picior", a afirmat președintele Federației Industriei Hoteliere din România. El a invocat plata de către stat a datoriilor pe care le are față de companiile hoteliere, pentru serviciile organizate – conferințe, evenimente care nu au fost încă achitate. Ile a mai spus că recomandarea este amânarea vacanțelor  pentru o perioadă spre vară - toamnă, până când trece acest fenomen epidemiologic. "Dacă se cer banii înapoi, se încurcă și mai mult lucrurile", a spus Ile.

Mai multe solicitări Guvernului

Patronatele din turism şi restaurante au transmis, miercuri, în cadrul conferinței de de presă mai multe solicitări Guvernului pentru sprijinirea industriei: scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru lunile martie, aprilie şi mai, cu posibilitatea prelungirii la 6 luni în cazul extinderii crizei; amânarea plăţii TVA şi a taxelor locale aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări şi dobânzi, ca şi formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului; plata imediată a datoriilor statului către operatorii de turism - plata contribuţiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, plata TVA de recuperat, ca şi plăţile facturilor de prestări servicii pe care diverse instituţii ale statului le au de făcut către operatorii de turism; asigurarea unui fond de urgenţă pentru finanţarea creditării operatorilor din turism prin susţinerea dobânzilor din bugetul statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE