2024-04-26 02:15

Statul PREIA 75% din acțiunile companiei Blue Air

 |  20:32
Statul PREIA 75% din acțiunile companiei Blue Air

România, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), va deveni acționar majoritar al companiei aeriene Blue Air. Statul urmează să preia 75% din acțiunile companiei Blue Air și va deveni astfel acționar majoritar. Preluarea se va face prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

Evenimentul se întâmplă după ce compania aeriană a primit un ajutor în valoare de 300 de milioane de lei din partea statului, pe care nu a reușit să îl returneze.

În decursul zilei de joi, Blue Air va fi notificată de șeful AAAS despre inițierea procedurii, după ce Ministerul Finanțelor a luat hotărârea de a fi executată garanția privind ajutorul de stat acordat în vara anului 2020.

"Am fost înştiinţaţi de începerea acestei proceduri, până la preluarea oficială va fi un proces pe care va trebui să îl parcurgem, nu ştim exact când se va finaliza", au declarat reprezentanții AAAS pentru Ziarul Financiar.

Amintim că EximBank este unitatea bancară care a acordat împrumutul respectiv în 2020, cu garanția statului. Așadar, compania aeriană Blue Air nu a plătit nicio rată în acest sens, statul fiind cel care și-a asumat plata acestora încă de anul trecut. Prin urmare, statul preia compania, dacă aceasta nu își poate plăti datoria.

OUG care prevede acordarea ajutorului de stat arată că statul va prelua 75% din companie, dacă acesta nu va putea să își lichideze datoria. După un an în care statul a plătit creditul acordat companiei, acesta a preluat 75% din acțiuni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE