2021-07-26 22:34

Secretarul general suspendat de la Agrostar, Tudor Dorobanţu, îl dă în judecată pe Ştefan Niculae

 |  17:37
Secretarul general suspendat de la Agrostar, Tudor Dorobanţu, îl dă în judecată pe Ştefan Niculae

Tudor Dorobanţu, secretarul general suspendat al Federaţiei Agrostar, a declarat pentru cotidianul PUTEREA că îl va da în judecată pe Ştefan Niculae, preşedintele organizaţiei sindicale, pe care îl acuză de prejudicii grave aduse celei mai mari federaţii din agricultură. Dorobanţu, cel care a pus de fapt bazele Agrostar, spune că scandalurile recente în care a fost implicată federaţia, inclusiv descinderile procurorilor DNA, ameninţă viitorul organizaţiei.

„Acţiunile pe care le-a realizat şi le realizează Ştefan Niculae aduc grave prejudicii, pe de o parte Federaţiei Agrostar, incalculabile la această oră, pe de altă parte mie personal şi colegilor mei care lucrează în cadrul federaţiei. Drept pentru care, evident, pentru acest lucru am contactat o casă de avocatură şi voi acţiona în consecinţă. Pe de o parte, în zona dosarului penal nr.163 care deja este la DNA, cât şi a acţiunilor pe care le vom înainta tocmai pentru a ne apăra şi a arăta care este adevărul şi pentru ca cei care sunt vinovaţi să primească ceea ce li se cuvine. Nu mă opresc absolut deloc din acest demers, pentru că adevărul a fost escamotat, se foloseşte de oameni, minţindu-i şi făcând presiuni asupra lor”, a declarat Dorobanţu, pentru PUTEREA.

Potrivit acestuia, în Capitală există câteva pieţe volante unde producătorii ar fi trebuit să aibă acces gratuit, pentru a-şi vinde produsele, însă ulterior federaţia Agrostar a constituit o societate care percepe acum bani celor care comercializează produse tradiţionale. Totul din vina lui Niculae, spune Dorobanţu, care a direcţionat firma în alte scopuri.

Dorobanţu subliniază că va cere preşedintelui Ştefan Niculae şi celor care îl susţin despăgubiri pentru pagubele şi prejudiciile aduse.

Agrostar era sub monitorizarea organelor abilitate de o bună perioadă de timp, iar în urma unei sesizări, la 1 noiembrie, procurorii DNA au ridicat documente, computere, atât de la sediul Agrostar, în special la sediul social unde era Ştefan Niculae, cât şi de la ale instituţii. Acuzaţiile care li se aduc se referă la constituirea unui grup infracţional în vederea săvârşirii infracţiunii de şantaj asupra lui Dorobanţu şi preluarea patrimoniului Federaţiei Agrostar şi a proiectelor pe care aceasta le are în derulare. Agrostar derulează mai multe proiecte cu valori destul de mari, trei proiecte cu o valoare de 13 milioane euro şi alte patru proiecte diferite cu valori între 240.000 euro şi 2,6 milioane euro.

„Pe 1 noiembrie, Agrostar a murit, iar pe 8 noiembrie i s-a făcut parastasul. Greu a fost construită în 20 de ani şi în câteva clipe a fost distrusă. (...) Nu înţeleg nici eu nici până la această dată ce legătură există între ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului, pentru că am văzut că unul dintre directori, Vicenţiu Cuc, este şi el băgat în această situaţie, a acestui grup infracţional. Probabil că firele duc undeva departe”, spune Tudor Dorobanţu.

Pe 8 noiembrie Ştefan Nicolae şi o parte dintre vicepreşedinţi au convocat Biroul Executiv pentru a-l suspenda din funcţie pe Dorobanţu, pentru că „simţea şi se simte în permanenţă vinovat, fie că vorbim de faptele pe care el le-a făcut împotriva mea şi a altora”, spune fostul secretar general. Acesta precizează însă că va participa la conferinţa naţională ce va avea loc pe 28 noiembrie. În semn de solidaritate cu Dorobanţu, şi alţi membri din conducerea Agrostar au demisionat.

Tudor Dorobanţu este cel care a pus bazele Agrostar în anul 1990. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar are în componenţa sa peste 200 de sindicate şi numără peste 50.000 de membri din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE