2021-08-01 10:10

UPDATE. Remus Borza pleacă de la Hidroelectrica. Va fi noul ministru al Economiei?

 |  15:25
UPDATE. Remus Borza pleacă de la Hidroelectrica. Va fi noul ministru al Economiei?

UPDATE, ora 11.36: Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, a declarat pentru Agerpres că a decis să nu mai demisioneze de la conducerea companiei, în urma unei discuţii purtate vineri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul interimar al Economiei, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

“Am avut o întâlnire astăzi cu premierul, cu vicepremierul şi cu ministrul Energiei şi am reuşit să clarificăm toate aspectele, prin urmare am decis să rămân în continuare la Hidroelectrica. Cei trei m-au asigurat că am autoritate deplină în cadrul companiei”, a precizat Borza.

El și-a explicat intenâia de demisie prin aceea că era nemulţumit de activitatea unor membri ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului Hidroelectrica, care este boardul executiv al companiei.

“Eram nemulţumit de o anumită lentoare cu care unii membri ai Directoratului îşi asumă luarea unor decizii vitale pentru companie. De asemenea, în Consiliul de Supraveghere eram în minoritate. Este vorba, de exemplu, de decizii privind vânzarea energiei pe bursă. Din 22 mai, Hidroelectrica n-a mai vândut niciun megawatt de energie pe bursă. De ce? Din cauza incapabilităţii managementului care nu ştie sau nu vrea să vândă energie”, a mai spus el.

De asemenea, Borza a indicat faptul că Directoratul a oprit procesul de vânzare a microhidrocentralelor.

“Vânzarea microhidrocentralelor ar fi generat lichiditate, deci venituri, deci profit, care ar fi fost reinvestit în retehnologizarea hidrocentralelor mari”, a continuat oficialul Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, în plus, Hidroelectrica nu a angajat până acum o casă de avocatură care să o reprezinte în procesul cu traderii de energie, care au acţionat compania în instanţă după rezilierea contractelor cu aceştia. “Am trimis scrisori către 15 firme de avocatură, dar nu s-a făcut încă o selecţie. Aşa că Hidroelectrica nu este reprezentantă corespunzător în instanţă în procesul cu traderii', a spus Borza. Întrebat dacă şi firma sa de avocatură se află între cele 15, el a răspuns negativ.

Remus Borza, președintele Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica şi fost administrator judiciar al companiei a anunţat că va demisiona vineri de la conducerea Hidroelectrica. La baza demisiei stau conflictele grave cu restul conducerii Hidroelectrica, dar şi cu sindicatele din companie, precum şi faptul că este urmărit penal, fiind acuzat de confliect de interese.

Borza este acuzat de procurori că din funcția de administrator judiciar al Hidroelectrica a direcționat 34 de contracte de asistență juridică spre propria sa societate de avocatură.   “Mâine îmi voi anunța demisia, după ce voi avea o discuție cu premierul și cu ministrul Energiei. Eu am decis să plec. Voi anunța mâine de ce și toate detaliile”, a spus Borza, citat de Agerpres. Pe de altă parte, surse din Ministerul Economiei au declarat că Borza și-a scris deja demisia, care a ajuns de joi pe masa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță.  

Urmărit penal pentru conflict de interese

La finele lunii august a.c., împotriva lui Remus Borza s-a declanşat urmărirea penală, acesta fiind acuzat că din funcția de administrator judiciar al Hidroelectrica a direcționat 34 de contracte de asistență juridică spre propria sa societate de avocatură. Alături de Borza, este urmărită penal și Nicoleta Munteanu, avocat și asociat în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol și Borza și Asociații.

La mijlocul lunii septembrie, premierul Victor Ponta a afirmat că Remus Borza va pleca în curând de la Hidroelectrica, fără să dea alte amănunte. În replică, avocatul a replicat că probabil va pleca la mai bine, chiar pe un post de ministru. La ora redactării acestei ştiri, în media se vehicula că Remus Borza ar putea fi numit de premierul Victor Ponta ministru al economiei, în locul lui Varujan Vosganian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-12Parerea ta...

KIKI
15 Oct 2013

Bai Borza te-ai infipt ca o capusa in hidro, nu vrei sa pleci? Mai ai de supt? Nu ti-a ajuns? Vrei ministru acum? La ce vocabular ai ... poate ajungi pe unde ii trimiti tu pe altii!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE