2021-01-28 17:13

RABLA pentru ELECTROCASNICE începe pe 15 decembrie. Patru produse noi pe listă

 |  13:38
RABLA pentru ELECTROCASNICE începe pe 15 decembrie. Patru produse noi pe listă

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în 15 decembrie și va avea un buget de 40 de milioane de lei. Astfel, românii vor avea posibilitatea să își înlocuiască aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi. Cu această ocazie au fost introduse pe lista echipamentelor care pot fi finanţate alte patru produse: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

- laptopuri – finanţare de 500 de lei;

- aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;

- tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;

- aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

"Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Practic, se va intra în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou”, a declarat ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Săptămâna viitoare se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE