2021-01-20 06:04

Primul ASISTENT virtual de recrutare din România. Cum funcționează

 |  20:08
Primul ASISTENT virtual de recrutare din România. Cum funcționează

Un antreprenor român a lansat primul asistent virtual de recrutare de pe piața de resurse umane din România. FIVEKEEP.com este o platformă inovatoare care se adresează companiilor mici și mijlocii și care are la bază identificarea aptitudinilor comportamentale ale candidaților prin filtrarea datelor personale relevante din CV-urile acestora, cu ajutorul algoritmilor dezvoltați de echipa proprie de psihologi și analiști.

„Ne-am dorit ca această platformă să fie accesibilă pentru IMM-uri, care, din lipsă de fonduri sau de oameni, nu apelau la soluțiile specialiștilor în recrutare, și să ofere rapiditate în procese pentru că timpul devine o resursă din ce în ce mai valoroasă pentru companii, indiferent de mărimea lor," a specificat Mihai Rizan, fondatorul FIVEKEEP.com.

Prin intermediul platformei, angajatorii eficientizează procesul de angajare a persoanelor compatibile cu posturile vacante, prin optimizarea timpului necesar parcurgerii CV-urilor și selecției candidaților. Totodată, scad riscul angajării unei persoane incompatibile cu cerințele postului, dar și costurile procesului de recrutare. Algoritmii prin care se realizează compatibilitatea funcțional comportamentală a candidaților nu implică niciun fel de cunoștințe de psihologie din partea angajatorului.

„În domeniul resurselor umane există unele din cele mai vechi paradigme din business – omul își caută un loc de muncă. Ceea ce facem noi este să schimbăm ordinea în propoziție – locul de muncă își caută om!", a mai precizat Mihai Rizan.

Conceptul FIVEKEEP.com a luat naștere la Brașov, cu o investiție inițială de 100.000 de euro din fonduri europene, la care s-a adăugat și o investiție personală de 150.000 euro. În costul proiectului sunt incluse dezvoltarea platformei și a algoritmilor, dar și elaborarea testelor funcționale și analiza comportamentală. 

Fondatorul își propune implementarea conceptului la nivel național, urmând ca în vara anului viitor să înceapă promovarea platformei pe piețe internaționale de business, precum SUA, UK, Italia, Franța sau Spania. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE