2024-07-25 16:40

Primărie mare din România, sancționată cu AMENDĂ maxima de Garda de Mediu pentru mizeria de pe străzi

 |  18:53
Primărie mare din România, sancționată cu AMENDĂ maxima de Garda de Mediu pentru mizeria de pe străzi

Primăria Timișoara, condusă de edilul Dominic Fritz, a primit amenda maxima, 60.000 de lei, din partea Gărzii de Mediu, pentru mizeria de pe străzi.

Garda de Mediu Timiș a anunțat, joi, pe Facebook, că "urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă" în Timișoara, comisarii au făcut un control și au constatat că "aspectele reclamate se confirmă".

Conform Gărzii de Mediu, "starea de salubrizare în Timișoara lasă de dorit", pe domeniul public fiind găsite deșeuri, "măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați".

Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei și a cerut municipalității un grafic de salubrizare pe străzi.

"Este valoarea maximă a amenzii pe care o putem da. Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui, avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a declarat pentru News.ro comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi.

Amenda va fi plătită de către administrația de pe Bega, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului, scrie tion.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE