2024-04-23 09:17

Prima AMENDĂ dată de stat pentru OMV: Compania cu profit de miliarde are de plătit 7.500 de lei

 |  16:48
Prima AMENDĂ dată de stat pentru OMV: Compania cu profit de miliarde are de plătit 7.500 de lei

Statul român dă prima amendă OMV Petrom pentru că nu a trimis la timp planul de dezvoltare pentru extragerea gazelor din Marea Neagră.Amenda, într-un astfel de caz, dacă nu depui toate documentele necesare, este între 15.000 de lei și 30.000 de lei.

OMV are la dispoziție 15 zile să plătească o amendă de 7.500 de lei.

Dacă nu depun documentele până la următorul termen, 16 martie, OMV primește a doua amendă și un alt termen.

Totodată, dacă nu se respectă nici al treilea termen dat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), atunci se va ajunge la rezilierea acordului pentru exploatarea din Marea Neagră.

"E bine că lucrurile se mișcă. Într-adevăr, cuantumul amenzii nu e neapărat unul mulțumitor, dar probabil că trebuie umblat aici din punct de vedere legislativ. Cred că ar trebui, dincolo de cuantumul amenzii, OMV să înțeleagă mesajul, să vadă care sunt procedurile ulterioare, să vadă că până la urmă se poate ajunge. (...). 

Poate chiar o să facem împreună, cu domnul Bodog în coaliție, o reglementare care să modifice aceste cuantumuri cât mai repede. Dar cred că este important de spus că la un moment dat, dacă OMV nu-și respectă prevederile contractuale, obligațiile asumate față de România, contractul se poate rezilia. Până acuma nu ne era clar dacă putem ieși din această chestiune sau nu. Iată că se poate.", a declarat Alin Ignat, membru al Camerei Deputaților din partea PNL, în direct la Antena 3 CNN.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE