2021-07-26 23:27

Presiuni pentru video-examene la Direcţia Antifraudă

 |  17:55
Presiuni pentru video-examene la Direcţia Antifraudă

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici cere ANAF permisiunea de înregistrare video a examenelor orale desfăşurate în cadrul concursului pentru posturile de inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă, scoase la concurs. Motivul acestei doleanţe este acela că sindicaliştilor le este teamă de potenţialele abuzuri ce ar putea avea loc în timpul examenului, mai ales ţinând cont de faptul că acesta, momentan, nu poate fi contestat. Potrivit conducerii sindicale, ANAF încă nu a venit cu un răspuns categoric cu privire la acestă propunere.

Prima etapă a concursului pentru posturile de inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă s-a derulat fără probleme, susţine preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu. Acesta s-a arătat însă sceptic cu privire la derularea următoarei părţi, cea a interviului oral. „Surprinzător, derularea etapei scrise a concursului pentru angajarea de inspectori în cadrul nou createi Divizii Antifraudă a fost una fără probleme. Din câte am înţeles de la cei prezenţi acolo, examenul s-a desfăşurat fără probleme, temerile noastre de «fentare a testărilor» dovedindu-se, cel puţin până acum, nefondate. Rămâne de văzut care va fi situaţia la etapa orală a concursului, aceasta fiind în general problematică. Sunt foarte puţini respinşi la examenul scris şi oralul s-a dovedit întodeauna o zonă de abuz”, ne-a declarat Oprescu.

În acest sens, SNFP a solicitat înregistrarea examinărilor orale, cu scopul de a preveni orice fel de încercare de fraudare a probei, şi de a oferi tuturor o şansă cinstită la obţinerea unui post. „Noi am solicitat ANAF înregistrarea acestei probe. A rămas în discuţii, dar important este că încă nu s-a spus «nu». Printre problemele probei orale se numără şi lipsa posibilităţii de a contesta rezultatul acesteia. Sunt în jur de 830-850 de foşti angajaţi de la fosta Gardă Financiară care participă la acest concurs şi vrem să ne asigurăm că au o şansă cinstită. Mi-aş dori să-i văd pe toţi angajaţi, dar dacă ANAF-ul vroia acest lucru, ar fi fost de acord cu  preluarea integrală a personalului din vechea structură. Eu sincer sper să nu fie abuzuri”, a spus preşedintele SNFP.

La proba scrisă din 19 octombrie s-au prezentat 2.463 de candidaţi, dintr-un total de 2.627 înregistraţi iniţial, 164 fiind absenţi. Dintre cei prezenţi, doar 181 au primit calificativul „Respins”, restul urmând să treacă în următoarea etapă, cea a examinării orale. Aceştia se vor „bate” pe cele 1.181 de posturi de inspector scoase la concurs pentru noua Direcţie Generală Antifraudă. Aceasta împreună structurile sale teritoriale vor colabora direct cu Parchetul şi cu serviciile de informaţii care au, de asemenea, atribuţii în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei. Direcţiile regionale antifraudă au sedii la Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

MONA
24 Oct 2013

Ar fi o masura foarte rezonabila si cinstita pentru toti candidatii!!!
VALENTIN
24 Oct 2013

De ce nu ati solicitat inregistrarea probei de interviu si la concursul din 2011 de la Garda Financiara si la cel din august 2013 de la ANAF? Atunci nu au fost indicii de fraude la interviu? (In multe cazuri cei cu nota cea mai mare la scris au picat la interviu) Are legatura cu faptul ca SNFP are cu preponderenta membri din Garda Financiara? Astfel ati fost determinati sa deveniti brusc interesati?
VALENTIN
24 Oct 2013

Pentru SNFP: Daca membrii Garzii Financiare ar fi picat la scris, ati mai fi cerut inregistrarea? Aveti cunostiinta de faptul ca de la stabilirea setului de intrebari si pana la inmanarea lor catre concurenti au trecut mai mult de 30min, timp in care concurentii pe care vreti sa ii aparati se plimbau infrigurati pe holuri asteptand informatia? Cum va explicati ca majoritatea fostilor sefi de la Garda si a celor din Garda cunoscuti ca au bani si relatii au obtinut peste 85 de puncte? Pe cine vreti sa aparati? Onestitatea unui concurs sau putreziciunea unui sistem. As fi curios daca va aparea acest comentariu.
NICOLAE
30 Oct 2013

examen??? de unde ??? la unii s-a pus o intrbare , de nu stiau nici ei toti, raspunsul si gata iar la altii ... 3,4 untrebari, doar raspund. Asta e concurs???Hotie si aranjamente
IONELA
02 Noi 2013

Și-au bătut joc de oameni. Au fost declarați admiși cei care au aranjat...restul sunt respinși. Cum este posibil ca marea majoritate a celor admiși să fie numai amantele lui X, șpagarii și agramații? Aceștia au fost duși în spate de către cei care lucrau. Cu astfel de oameni vrea acest guvern să combată evaziunea? Mă indoiesc că asta se vrea. Probabil că se dorește cu totul altceva. Cum este posibil ca cei care au obținut notele cele mai mari și care au avut o activitate impecabilă, nu au fost admiși. Probabil că nu este nevoie de ei. Succes d-lui Diaconu în combaterea evaziunii, alături de oamenii pe care i-a ales.
LACRA
02 Noi 2013

si ce se intampla daca am luat si proba scrisa si cea orala dar de fapt eu nu am luat examenul????admis la oral,6.75 la scris dar nu am intrat din cauza notei e normal??? am luat dar am picat...amuzant...
ANA
02 Noi 2013

Ce spune Ionela este adevarat,au reusit cei care nu au habar de legislatie,care stau capuse in spatele altora,pacat ca teoria nu a contat,au contat cei care au avut prezente de sprit........! In cat timp vor sa recupereze cheltuiala?
CASAU RADU
02 Noi 2013

FRAUDA la examenul pentru ocuparea posturilor de Inspector Antifrauda !!! RUSINE!!! Si-au batut joc de noi! Cei cu punctele cele mai mici obtinute la proba scrisa au fost declarati Admisi la Oral si practic au castigat concursul, iar cei care am avut punctele cele mai mari am fost declarati Respinsi!!! Asadar, viitorii Inspectori antifrauda sunt cei care au cele mai putine cunostinte teoretice, dar care au altfel de cunostinte ... Felicitari !
IONUT
02 Noi 2013

FRAUDA LA DIRECTIA ANTIFRAUDA! Au intrat cei cu notele mai mici la proba scrisa si chiar daca ai raspuns corect la intrebarile de la interviu tot ai picat.
CARMEN
03 Noi 2013

nu s-a respectat planul de interviu. n-o spun din frustrare. deja m-am obisnuit cu un sistem de genu'. dar nu e normal; unora le pui o singura intrebare si aia puerila din legislatie, altora ,nici nu termina bine sa vorbeasca in mare despre activitatea lor , ca ii iei in focuri cu 7-8 intrebari. bineinteles,intrebari care n-aveau legatura cu activitatea lor anterioara. deci ,raspunzi bine, iesi multumit de raspunsurile date(mai ales ca in primul rand trebuie sa fii sincer cu tine insuti/insati, deci stii cam ce ai spus/ facut) si te trezesti respins. asta chiar nu inteleg. care au fost celelalte puncte ale interviului? 8 intrebari unor fraieri care chiar au invatat si una singura cui vrei tu? nu mai vorbesc de faptul ca nu a fost corect ce s-a intamplat..ci doar ca am fost tratati ca niste oameni care din start nu am avut nicio sansa. puteau sa ne spuna sa stam acasa dupa proba orala, macar nu mai cheltuiam bani,timp si nervi.
IONUT
03 Noi 2013

Qare DNA , DICOT ,SRI, etc. nu se sesizeaza din oficiu pentru modul de desfasurare al acestui interviu . La cum sa desfasurat acest interviu ar fi normal ca imediat sa inceapa audierile si retinerile acestor comisii de examinare corupte.
ANDREI
03 Noi 2013

Cu acest mod de selectie a personalului pentru Antifrauda s-a dovedit ca PNL-istii vor sa -l ingoape pe Ponta. sa demonstreze tutuor ca ce avrut el sa faca nu este efficient. AI GRIJE PONTA CA TE LUCRAZA
MIRCEA
03 Noi 2013

Cum poate sa fie corect un concurs cand la scris se obtine 92,50 puncte, iar la interviu pe baza unei intrebari la care raspunzi esti respins si cine ia 50 puncte la scris la interviu este admis. Chiar asa s-a ramolit lumea intr-o saptamana, sau chiar asa sclipire de geniu a avut cel care abia a trecut la scris ???
MIRCEA
03 Noi 2013

Care a fost planul de interviu, l-a vazut cineva ? Sau planul a fost intra doar ai nostrii, prosti dar sunt ai nostri?
DINA
03 Noi 2013

Tot asa s a intamplat si in 2011......
RADU
03 Noi 2013

Am participat la examen cu speranta ca fiind atat de multe locuri nu pot fi si atat de multe intreventii. M-am inselat, proportia corectitudine/interventii cred ca a fost 90 % in favoarea interventiilor.Si in cazul meu din 5 candidati/3 locuri admisi au fost declarati in ordinea 5,4,3.
MIRCEA
04 Noi 2013

Cred ca ar trebui sa ne unim fortele si sa contestam impreuna batjocura la care am fost supusi incepand cu inscrierile cand pentru a semna pe actele de concurs de conformitate cu originalul ne-au determinat sa mergem in Bucuresti si ne-au tinut in strada de la 9 dimineata pana la orele 16, in ploaie, vant, crengile copacilor care cadeau peste noi etc etc Haideti sa oprim aceasta frauda !!!
UN ARDELEAN
05 Noi 2013

hai fratilor ca vorba multa nu ajuta cu nimic..........discutam!!!!....... a facut cineva ceva ?? fapte nu vorbe........ eu am facut o cerere prin care cer afisarea publica si transmiterea personala a fisei pe care am semnat-o la "interviu" si motivele respingerii , ....o contestatie la ANAF..... si sesizarea mass mediei(ziare si televiziuni, ...slabe sanse )...... in functie de acestea ma gandesc sa ii dau in judecata........ daca interviul ( "oralul ") a fost ca la bal ...........atunci bal sa fie imi pare rau ca nu s-a inregistrat video si audio interviul
SUSTIN FARA RETINERE
05 Noi 2013

In primul rand in probele pentru concurs nu a fost precizat "Oralul" !!!! Ultima proba era cea a Interviului. In al doilea rand, cand scoti posturi la concurs inseamna ca ai nevoie de oameni. Cand ai prima etapa de testare (depunerea dosarului) la care verifici starea de sanatate mentala a candidatului, experienta si alte calitati, a doua etapa (testarea scrisa) in care verifici cunostintele teoretice, in etapa Interviului nu mai verifici decat, hai sa spunem, aptitudini la concurenti. Si un eventual portret robot al viitorului inspector antifrauda. Dar nu a fost asa, si va rog sa verificati ca Interviul a fost "Oral" cum spuneti, dar nu trebuia sa fie asa! Si e corect ca nu s-au ocupat posturi pentru ca..... pentru ca ce? Inseamna ca cei picati sunt fara aptitudini ceea ce inseamna ca prima proba a fost incorecta! Altfel nu inteleg cum sa ramana posturi neocupate cand ai oameni triati prin celelalte probe. Si nu mai inteleg ceva: cum sa fie o singura etapa dintr-un concurs, etapa decizionala daca esti angajat sau nu! In cazul acesta, de ce nu s-a trecut direct la Interviu - proba "orala"! ?
CRI
05 Noi 2013

foarte multi din cei admisi sunt cu pile da..si sustin asta desi nu as vrea ... da, da, da..si sunt alesi dupa chipul si alcatuirea celor care i-au ales daca poti pricepe .nu e frustrare e revolta.suntem oameni cu carte nu doar cu atitudine.Unii dintre noi am invatat mult si am mai si inteles, avem examene date pe care unii chiar le-au luat pentru ca am invatat iar unii pentru ca nu au invatat Ei, aia au izbandit si acum.Nu stiu cum se ajunge in ipostaza de a nu sti nimic si a te trezi auditor, inspector .. etc..dar constat ca e aceeasi filiera. Nu mai adresez nici o felicitare nimanui si consider ca toate felicitarile adresate sunt niste ipocrizii...sa ma contrazica cineva..cum am spus felicitari unor debutanti care au atata nevoie de un loc de munca si care printr-un chef al nu stiu cui s-au vazut admisi..in rest nu dau doi bani pe nimeni ; cand am vazut oameni care nu stiau ce e aia taxare inversa si uite ca se trezesc invaluiti in lauri.. Nu e tambalau..e revolta unor oameni nedrepatiti,numai cine nu a invatat nu poate intelege..nu poti fi de piatra O intrebare din codul fiscal nu arata ce stie sau ce nu un om..mai este rationamentul, experienta...un om care a lucrat garantat nu e un prostanac..cred ca rolul interviului era sa constate ca intr-adevar suntem oameni normali ,capabili sa dscute la un nivel coerent, sa observe,sa corecteze..asa ceva as vrea sa-i transmitem ministrului Chitoiu primtr-o scrisoare deschisa in ultima instanta pentru ca nu pot admite ca oameni seriosi sa fie tratati ca niste tampiti in timp ce betivi dubiosi sa faca tot ce le trece prin cap iar noii ,,profesionisti'' sa mai taca si sa ne mai scuteasca de sfaturi si compatimiri si sa se duca sa dea examene si dup aceea sa mai comenteze . Il felicit eu pe Domnul Chitoiu pentru asa mindrete de angajjati si intervievatori..o sa adune din greu..gunoaie din bazarurile bucurestene si o sa fie pacalit mult timp de acu nainte de niste prosti DE ANGAJATI SI NISTE PATRON
PONTOCRATIE
07 Noi 2013

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat şi a arătat că, deşi speră în rezultate mai bune, ?cine se dovedeşte hoţ? trebuie să iasă din examen.?E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie să fie la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puţin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există niciun fel de rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi să fii mai puţin bine pregătit, dar nu poţi să fii hoţ! Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci din Bacalureat!?, a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern. Cum ramane cu examenele organizate de institutiile statului care fac angajari ..domnule....Ponta ?! ......ori la ele aveti nevoie de oameni slab pregatiti si nu va intereseaza....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE