2021-03-09 00:06

Premierul Cîţu, despre LIMITAREA transportului studenţilor: "Nu există nimic GRATUIT pe lumea asta"

 |  23:37
Premierul Cîţu, despre LIMITAREA transportului studenţilor: "Nu există nimic GRATUIT pe lumea asta"

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că ”nu există nimic gratuit pe lumea asta”, referindu-se la limitarea călătoriilor studenţilor.

”Eu vreau să reaşez economia pe  principii liberale şi să reaşezăm motivaţiile în economie. Vrem să creăm motivaţii ca oamenii să investească, oamenii să îşi dorească un loc de muncă, vrem ca oamenii să fie mai performanţi. În acelaşi timp, vreau să spun un lucru pe care sunt sigur că îl ştiţi, dar trebuie să îl repet: nu există nimic gratuit pe lumea asta.

Atunci, fiecare subvenţie care pleacă de la buget, eu  o analizez prin două filtre: costul de oportunitate, dacă există altceva pe care l-aş putea face  profitabil şi vorbim de orice subvenţie la buget şi impactul acelei subvenţii pentru că sunt subvenţii pe care le dăm şi  au un impact pozitiv în economie. Aşa le judec pe toate”, a declarat, joi seară, al Digi 24, Forin Cîţu, întrebat despre limitarea transportului studenţilor. 

Acesta a precizat că a primit mesaje de la foarte mulţi tinei care au mai puţin de 26 de an:

”Eu am luat o decizie în ceea ce priveşte această măsură de a subvenţiona doar 50 la sută din  biletul de tren, pentru studenţi, până la 26 de ani. Să ştiţi că am primit multe mesaje de la tineri care au 24 de ani, nu sunt studenţi şi plătesc sută la sută transportul. Unii dintre ei au loc de muncă, alţii nu au loc de muncă. Şi mi-au spus că ce se întâmplă cu ei, de ce îi discriminez. Nu am încă un răspuns pentru acei oameni”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE