2020-11-26 04:00

PIERDERI record pentru cel mai mare fond de PENSII din lume

 |  16:11
PIERDERI record pentru cel mai mare fond de PENSII din lume

Cel mai mare fond de pensii din lume a raportat pierderi record în primele trei luni ale anului, în urma crizei generate de pandemie, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în trimestrul I.

În consecinţă, declinul a redus activele totale ale fondului la aproximativ 1,4 trilioane de dolari.

Rezultatele vin la câteva luni după ce fondul a decis să înlăture echipa de conducere şi a anunţat că îşi va revizui schemele de alocare a activelor în ideea de a se concentra mai mult pe obligaţiunile străine.

Ultimele pierderi au şters aproape în totalitate câştigurile pentru ultimul an fiscal, încheiat pe 31 martie, şi ar putea trage un semnal de alarmă pentru spaţiul politic nipon având în vedere că ţara are cea mai îmbătrânită populaţie din lume.

În luna aprilie, Fondul a majorat cota de active alocată obligaţiunilor străine cu 10 puncte procentuale până la 25%. Între timp, cotele alocate acţiunilor şi obligaţiunilor japoneze au rămas nemodificate la 25%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-05Parerea ta...

DON
06 Iul 2020

Deci ,japonejii,,au contribuit degeaba,la fondul privat,asa ca pana la pensie,poti avea ,,surprize,surprize,,cu astfel de fonduri ,in conditiile de azi !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE