2024-04-26 01:52

Piața Obor nu se închide, Piața Obor se transformă!

 |  15:02
Piața Obor nu se închide, Piața Obor se transformă!

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că Piaţa Obor va fi transformată complet pentru a nu fi închisă. Practic, doar locația din interior va fi închisă, în timp ce platforma de afară va fi reorganizată, acolo unde se vor monta corturi, cu mai mult spaţiu pentru traseele de circulaţie. Dacă până acum comercianții și cumpărătorii purtau în dorul lelii masca de protective, acum aceștia vor fi verificați la sânge pentru a purta corect masca, adică pe nas și pe gură.

"Pandemia nu e vina guvernului, dar nici a oamenilor. E un moment greu prin care suntem obligați să trecem toți. Știți ce nu ajută? Să căutăm vinovați. Asta nu va încălzi pe nimeni și e un joc necâștigător. Avem nevoie să căutăm soluții care să ne asigure că nu lăsăm pe nimeni în urmă. Trăim niște timpuri agitate în care am uitat să vorbim unii cu ceilalți. Nu mai știm cum e să arătăm respect celor din jur. Și în niciun caz nu mai știm cum să recunoaștem că greșim și să reparăm ce se mai poate.

Da. La Obor, ca și în toată România, pandemia nu a fost luată prea în serios. Nici informațiile nu au fost mereu complete. Jocurile politice au provocat multe discuții absurde. A fost o continuă ceartă între pro și anti-mască. Ajunge! Am ajuns într-o situație dificilă. Capacitatea sistemului sanitar e pusă grav la încercare. Numărul de cazuri crește galopant. Înțeleg de ce Guvernul a simțit nevoia să impună măsuri stricte, dar tot nu pot să ignor nevoia oamenilor.

Nu e normal ca aceste măsuri să lovească disproporțional într-o anumită categorie de oameni - comercianții din piețe. Sigur, nu au fost un exemplu în respectarea regulilor. Sigur, am văzut cu toții imaginile filmate în Piața Obor. Totuși, nu putem să le punem lacătul pe mijlocul lor de supraviețuire. Am vorbit azi din nou cu oamenii de acolo. Au înțeles. Și-au admis greșelile și sunt dispuși să depună efortul necesar pentru a continua.

De ei avem nevoie și noi. De acolo ne cumpărăm mâncarea foarte mulți dintre noi, oamenii din București, nu doar din Sectorul 2. Ca ei, sper că am înțeles cu toții că e nevoie de efort. Efort colectiv. Și depindem unii de alții pentru a ne fi un pic mai bine.

Piața Obor se va transforma. Se va reorganiza platforma de afară. Se vor monta corturi adiționale. Tarabele vor fi reorganizate astfel încât să existe mai mult spațiu pentru traseele de circulație. Comercianții și-au asumat că vor asigura o curățenie sporită și vor purta măști. Poliția Locală și Poliția Națională au pregătit un plan de acțiune cu zeci de unități care vor garanta respectarea măsurilor.

Am vorbit cu toți cei implicați în această poveste. I-am ascultat și voi prelua mesajul lor către autoritățile guvernamentale. Voi face o adresă către prefectură prin care voi solicita ca piața Obor, care își poate deschide pereții laterali pentru a asigura circulația aerului, să își continue activitate. În același timp, clienții, comercianții și poliția va trebui să demonstreze că se poate în condiții de siguranță. E nevoie de un efort din partea tuturor. E nevoie să fim responsabili.

Piața Obor nu e zona zoster, ci e zona unde solidaritatea românească își va da testul maturității în această criză", a scris primarul Sectorului 2 pe Facebook.

Foto: revoblog


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE