2020-09-27 23:18

Piața imobiliară își REVINE. Cererea a crescut cu 15%

 |  16:47
Piața imobiliară își REVINE. Cererea a crescut cu 15%

Cererea pe piața imobiliară a crescut cu 15% în luna august față de ianuarie, după scăderea abruptă de aproape 70% la finalul lunii martie, în contextul epidemiei.

După un început de an promițător, cu o creștere accelerată în primul trimestru de 11% la nivel de dinamică a cererilor față de aceeași perioadă a anului precedent, incertitudinea din piață, precum și restricțiile impuse de autorități au determinat ca al doilea trimestru să fie marcat de scăderea numărului de cereri de tranzacționare cu până la 70%.

Începând cu finalul lunii mai, piața imobiliară și-a reluat trendul pozitiv, cu revenirea nivelului de cereri la unul similar cu cel al lunii martie.

”Din  iunie am înregistrat o revenire a dinamicii cererilor la un nivel ușor peste al lunii februarie, iar în iulie, cu toată perioada de concedii specifice sezonului estival, a continuat trendul de creștere, nivelul de activitate atingându-l pe cel de dinaintea instaurării pandemiei” a declarat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz România. Vânzările noastre din primele opt luni ale acestui an au depășit valoarea de 1.5 milioane de euro, față de 1.4 milioane de euro în perioada similară a anului precedent.”

Prețurile apartamentelor au revenit pe creștere începând din luna iulie. La finalul lunii august, Cluj-Napoca se află în continuare pe primul loc, cu o medie a prețurilor peste media națională (1.811 euro/mp), fiind urmat de București (1.357 euro/mp), Timișoara (1.293 euro/mp), Constanța (1.234 euro/mp) și Brașov (1.197 euro/mp).

Reprezentanții Blitz estimează o evoluție pozitivă până la finalul anului, cu o creștere stabilă a pieței în următoarele luni față de anul trecut.

“Piața e caracterizată de o revenire la un ritm normal de activitate după lunile de scădere, și apoi de stagnare, iar anul acesta este unul atipic. Experiența noastră în domeniu ne arată că în principalele centre economice ale țării există în continuare o creștere robustă, în corelație cu tendințele generale economice, și ne așteptăm la un final de an bun. Ne propunem să recuperăm scăderile din cel de-al doilea trimestru și să încheiem anul cu o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, față de 2.3 milioane de euro în 2019, ceea ce reprezintă o creștere de peste 30%, ”a estimat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz România.

Compania Blitz aniversează anul acesta 10 ani de existență, o perioada în care a evoluat și s-a dezvoltat continuu, prin extinderea gamei de servicii integrate, cât și prin deschiderea de noi birouri. În următoarea perioadă, compania are în vedere un model diversificat de dezvoltare și țintește cu prioritate principalele centre economice ale țării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-09

In legatura cu acest articol...

Anunț pentru ELEVII bucureșteni: Cum se deschide școala în Capitală

Ex-președintele Transelectrica, condamnat pentru că şi-a falsificat diploma de studii

Nici nu a început ȘCOALA, că a apărut deja primul caz de CORONAVIRUS

Asta da BOMBĂ! Tătărușanu semnează cu AC Milan

Coronavirus: 1271 de noi cazuri, identificate în ultimele 24 de ore. Câte persoane se află în stare gravă?
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


Autocar