2021-01-23 03:04

Pandemia COVID-19 a ucis turismul. România, printre țările cel mai grav afectate

 |  09:40
Pandemia COVID-19 a ucis turismul. România, printre țările cel mai grav afectate

România se află pe poziţia 53 în clasamentul celor mai vulnerabile ţări în ceea ce priveşte impactul crizei actuale asupra industriei de turism, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului, conform Mediafax.

România este obişnuită cu poziţii aproape de coada clasamentelor, în urma multor ţări europene, dar de data aceasta poziţia pe care ţara noastră o ocupă poate reprezenta atât un avantaj, cât şi un dezavantaj.

Cu doar 3% din PIB, cât reprezintă turismul în totalul economiei din România, ţara noastră nu a fost atât de afectată de impactul crizei actuale asupra industriei de ospitalitate.

Astfel, economia ţării noastre nu a avut atât de mult de pierdut de pe urma scăderilor masive din industria turismului, dar deşi HoReCa reprezintă doar 3% din PIB, numărul angajaţilor din acest sector era la sfârşitul anului trecut de aproximativ 217.900 persoane în decembrie 2019.

Totuşi, la sfârşitul acestui an, această cifră va avea de suferit scăderi semnificative, în contextul în care mulţi operatori din industria de HoReCa au disponibilizat oameni pe fondul reducerii cheltuielilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE